Son yıllarda Türkiye, ulaştırma alanında kayda değer gelişmelere imza atarak, vatandaşların seyahat konforunu artırmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, bu konuya dair oldukça önemli bilgiler paylaştı. Bayram tatilinin uzatılması, ulaşım yatırımları ve toplumun birleşmesi konularında açıklamalar yapan Erdoğan, gündemdeki tartışmalara yanıt vermedi.
Ulaştırma Yatırımlarında Büyük İvme
Türkiye’nin ulaşım altyapısı, son 23 yıl içinde büyük bir gelişim gösterdi. 77 il arasında duble yollar ile bağlantılar artırılırken, 2002 yılındaki araç sayısı 8,5 milyon iken, günümüzde bu rakam 33,6 milyona ulaştı. Şehirlerarası yolculukta ortalama hız ise 40 kilometre seviyesinden 90 kilometreye çıkmış durumda.
Bayram boyunca Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetinden 322 bin yolcu yararlandı. Ayrıca, 2002 yılında 26 olan havalimanı sayısı, günümüzde 58’e çıkarıldı. İstanbul Havalimanı’nda, bir günde 1.730 uçak trafiği ile rekor kırıldığını belirten Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram süresince 1 milyon 402 bin yolcu geçtiğini duyurdu.
Proje Hızında Hız Kesilmiyor
Ulaştırma projeleri hız kesmeden devam etmekte. 2025 yılı itibarıyla 55 projenin tamamlanması, 2026 yılında ise 188 projenin vatandaşların hizmetine sunulması öngörülmektedir. Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu’nun 120 kilometrelik projesinin ise gelecek yıl bitirilmesi planlanıyor.
Erdoğan, konuşmasında, bayram tatilinin toplumda birlik duygusunu artırarak ailelerle birlikte değerlendirilmesine olanak tanıdığını vurguladı. Ancak bayram boyunca yaşanan trafik kazalarında 70 kişinin yaşamını yitirdiğini de hatırlatan Erdoğan, kazalarda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Kamu düzenine ve trafik güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
“Ana muhalefet partisi içindeki tartışmalar bizim için önem teşkil etmiyor. Biz bu siyasi ve hukuki sorunların içinde yer almıyoruz ve bu tür meselelerle ilgilenmeyeceğiz,” diyen Erdoğan, Türkiye'ye dair hedeflerinin başka olduğunu vurguladı.
Erdoğan, Türkiye’nin terörsüz bir gelecek için çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizerek, tüm siyasetçilerin bu sürece katkı sunması gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, toplumsal kutuplaşmaya neden olabilecek durumlara yönelik dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Haberin Editörü: Emre ALADAĞ
İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.