Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 8. kez düzenlenen Edremit Kitap Fuarı, 17 Ağustos Pazartesi günü kitapseverlere kapılarını açıyor. "Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap" temasıyla gerçekleştirilen fuarın bu yılki onur konuğu; yer bilimci, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Celal Şengör olacak. Altınkum Fuar Alanı'nda bir hafta boyunca sürecek fuarda 145 yayınevi yer alırken, yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 380 katılımcı okurlarıyla buluşacak.
"Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap" Temasıyla 8. Buluşma
Edremit'in kültürel yaşamına değer katan organizasyon, 17-23 Ağustos 2026 tarihleri arasında Altınkum Fuar Alanı'nda gerçekleşecek. Zeytin ağacının bilgeliğiyle kök salan Edremit'te düzenlenecek fuar boyunca söyleşiler, paneller, şiir dinletileri, belgesel gösterimleri, çocuk atölyeleri ve imza günleri düzenlenecek. Etkinlikler her gün 19:00 - 00:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
8. Edremit Kitap Fuarı'na dair öne çıkan rakamlar ve detaylar:
- Tarih ve Saat: 17-23 Ağustos 2026 | 19:00 - 00:00
- Fuar Alanı: Edremit Altınkum Fuar Alanı
- Onur Konuğu: Prof. Dr. Celal Şengör
- Katılımcı Sayısı: 145 Yayınevi, yaklaşık 380 Yazar ve Sanatçı
Başkan Ertaş: "Kitapla Kurulan Her Bağ Geleceğimize Yatırımdır"
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, fuarla ilgili yaptığı açıklamada tüm halkı zeytin ağacının gölgesinde buluşmaya davet etti. Ertaş, merhum şair Ahmet Telli ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı da anarak şunları söyledi:
"Zeytin ağacının bilgeliğiyle kök salmış Edremit'imizde sizleri 8. Edremit Kitap Fuarı'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Bu yıl onur konuğu olarak ağırlamayı planladığımız usta şair Ahmet Telli'nin vefatından büyük üzüntü duyduk. Kendisine ilk günümüzde ailesi ve dostlarıyla birlikte vefa göstereceğiz. Önceki yıllarda onur konuğumuz olan Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı da saygıyla anacağız."
Onur Konuğu Prof. Dr. Celal Şengör ve Ahmet Telli Anma Programı
Fuarın açılış günü olan 17 Ağustos Pazartesi günü Prof. Dr. Celal Şengör, "İlber Hoca ile Hatıralar" başlıklı söyleşisiyle kitapseverlerle buluşacak. Aynı gün, yakın zamanda hayatını kaybeden şair ve yazar Ahmet Telli anısına belgesel gösterimi ve ödül töreni düzenlenecek. Şükrü Erbaş ve Haydar Ergülen, "Dostları Ahmet Telli'yi Anlatıyor" programıyla merhum şairi anacak.
Gün Gün 8. Edremit Kitap Fuarı Programı
Fuar haftası boyunca gerçekleşecek öne çıkan söyleşi ve etkinlik takvimi şu şekildedir:
- 17 Ağustos Pazartesi: "Yerelden İktidara" söyleşisi (Melih Bağcı, Mesut Ergin, Mehmet Ertaş, Prof. Dr. Ahmet Özer), Celal Şengör söyleşisi, Ahmet Telli Anma Programı ve Erdal Bayrakoğlu dinletisi.
- 18 Ağustos Salı: Cihat Yaycı ("Mavi Vatan ve Jeopolitik Gelişmeler"), Şükrü Erbaş, Metin Karausta, Emin Çapa ve Songül Bulur dinletisi.
- 19 Ağustos Çarşamba: Sinan Yağmur ve Neyzen Ahmet Kaya ("Neyzen Tevfik Etkinliği"), Şeyhmus Diken, Öner Yağcı, Osman Balcıgil, Orhan Aydın ve Çiğdem Taştan dinletisi.
- 20 Ağustos Perşembe: Nedim Gürsel, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Buket Uzuner, çocuk etkinlikleri ve Celo Boluz dinletisi.
- 21 Ağustos Cuma: Alper Taş, Erdoğan Aydın, Ahmet Yavuz, Latife Tekin, Ayşenur Arslan ve Orhan Aydın.
- 22 Ağustos Cumartesi: Adil Yıldırım, Kemal Anadol, Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, Saygı Öztürk, Namık Koçak ve "Hikâyeden Adamlar" dinletisi.
- 23 Ağustos Pazar: Pelin Batu ("Pelin Batu ile Tarih"), Adnan Özyalçıner, Lütfi Özgünaydın, Barbaros Şansal, Adasu Akın ve Paul Dwyer kapanış dinletisi.
Haberin Editörü: Emre ALADAĞ
