İçişleri Bakanlığı, Girne’de batan yolcu gemisine ilişkin arama kurtarma çalışmalarının ilgili birimler arasında koordinasyonla sürdürüldüğünü bildirdi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, KKTC’nin Girne Limanı’ndan ayrılan feribotun su aldığı ve ardından alabora olduğu değerlendiriliyor. Bölgede arama kurtarma faaliyeti devam ederken, KKTC’den ve Türkiye’den deniz unsurları ile sahadaki ekiplerin koordineli şekilde hareket ettiği belirtildi. Yolculara yönelik ilk müdahale planlamasının da sürdürüldüğü ifade edildi. İçişleri Bakanlığı açıklamasında, yürütülen çalışmaların koordinasyon içerisinde sürdürüldüğü vurgulanarak sahadaki faaliyetlerin aralıksız devam ettiği bildirildi.
Girne açıklarında gerçekleşen olayın ardından arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevki ve yürütülen faaliyetlerin eş zamanlı koordinasyonu öne çıktı. Açıklamalarda, çalışmalarda birimler arası uyumun sağlandığına işaret edildi. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da feribotun su aldığını ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyururken, süreçte tıbbi müdahale hazırlıklarının da planlandığını aktardı.
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması, sahada yürütülen çalışmaların tek bir merkezden değil ilgili birimler arasında koordinasyonla ilerletildiğini ortaya koyuyor. KKTC’deki yetkililerin de kurtarma çalışmalarının sürdüğüne ilişkin mesajları, operasyonun devam ettiğini ve sürecin yakından izlenmekte olduğunu gösteriyor.


