Giresun ve Soçi arasında turizm ve ticaret iş birliği masaya yatırıldı
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Giresun ile Soçi arasında turizm ve ticaret başta olmak üzere ortak projeler ele...

Türkiye ile Rusya arasındaki bölgesel ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen çalışma toplantısında, Giresun ile Soçi arasında turizm, kültür ve çevre alanlarında geliştirilebilecek iş birliği imkânları ele alındı. Igfhaber'in aktardığı bilgilere göre, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada iki bölge arasındaki ticari ve kültürel bağların artırılması yönündeki görüşler paylaşıldı.
Toplantıya Giresun ve Soçi'den iş dünyası ile bilim çevrelerinin temsilcileri katıldı. Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kürşad Han Dönmez’in moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda, Rusya heyetinde Soçi Şehir Meclisi üyeleri ve milletvekilleri Yuri Sergeyeviç Nemtsev ile Aleksey Gennafyeviç Daletskiy ve Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Proje Yöneticisi Olga Şebzuhova yer aldı.
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kültür ve turizm odaklı etkinliğin önemine işaret ederek iki bölge arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini desteklediklerini belirtti. Başkan Köse, birlikteliğin ve kurulan köprünün devamı için belediye olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.
Beş temel başlıkta iş birliği adımları
Gerçekleştirilen görüşmelerde, iki şehir arasındaki ortak çalışmaların detaylandırılacağı beş temel başlık belirlendi. Bu kapsamda tarih ve kültürel miras unsurlarının korunması, tarihî ve hac rotalarının geliştirilmesi ile bölgeler arasında kültürel miras paylaşımının sağlanması hedefleniyor.
Bu konuda daha önce yayınladığımız bir başka haber:
Toplantıda ayrıca sanatoryum, kaplıca tedavisi, rehabilitasyon ve sağlıklı yaşam alanlarında ortak çalışmalar yürütülmesi kararlaştırıldı. Spor ve deniz turizmi başlığı altında yat marinaları, yat yarışları ve yelken sporunun geliştirilmesi planlanırken, Karadeniz ekolojisinin korunması ve doğal kaynakların sürdürülebilir biçimde kullanılması konuları da değerlendirildi.
Haberi Derleyen: Emrah Aladağ
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.














