Eyüpsultan'da tramvay hattı için ağaç kesildiği iddiasına tepki
Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı çalışmaları kapsamında ağaçların kesildiği iddiası vatandaşların tepkisine yol açarken İBB'den nakil açıklaması geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin T7 Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı hazırlık çalışmaları kapsamında Eyüpsultan Bulvarı'ndaki ağaçların kesildiği iddiaları vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölgede 168 ağacın taşınması yerine kesildiği öne sürüldü.
Bölge sakinlerinden Elife Ünal, ağaçların kesilmesini istemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Kesmeyeceklerini söylüyorlar da götürülen ağaç bizim ne işimize yarayacak. Biz burada yine tramvay göreceğiz. Akşam kökünden sökmediler, kütük haline getirdiler. Burada bir ulaşım sorunu da yok zaten."
Yaklaşık 40 yıldır bölgede yaşayan Metin Darcan ise gece saatlerinde ağaçların kesildiğini belirterek bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bulvar esnafından İsmail Uzunlar da ağaçların köklerinin parçalandığını ve projenin değiştirilebileceğini savundu.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
İBB'den Ağaç Nakli ve Altyapı Açıklaması
Konuyla ilgili İBB tarafından yapılan açıklamada, hattın yer üstünden geçen 1,5 kilometrelik kısmında altyapı deplasesi ve yapım işleri aşamasına gelindiği aktarıldı. Güzergahta bulunan 168 ağacın taşınması için gerekli tüm resmi izinlerin tamamlandığı belirtildi.
Açıklamada, anıt ağaç niteliği taşımayan ağaçların koruma altına alınarak Başakşehir Resneli bölgesine nakledildiği ifade edildi. Taşınma sürecinde karekod uygulamasıyla takip yapılacağı ve proje tamamlandığında alanın yeniden ağaçlandırılacağı kaydedildi.
Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

