Erdoğan'dan Güney Kore mesajı: Mesafeler kardeşliğe engel değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seul'deki resmî ziyarette iki ülke arasındaki tarihî dostluğa vurgu yaparak kardeşlik bağlarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore'ye gerçekleştirdiği resmî ziyaret kapsamında devlet başkanı tarafından onuruna verilen akşam yemeğinde iki ülke arasındaki köklü dostluk bağlarını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kore Cumhuriyeti Devlet Başkanı Lee Jae Myung tarafından onuruna verilen resmî akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Güney Kore arasındaki tarihî dostluk ve kardeşlik bağlarına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Lee Jae Myung'un davetine icabetle gerçekleştirdikleri Güney Kore ziyaretinde, başkent Seul'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen resmi yemeğe katıldı.
Konuşmasında 8 yıl aradan sonra Güney Kore'yi yeniden ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, kendisine ve beraberindeki heyete gösterilen misafirperverlik dolayısıyla Devlet Başkanı Lee Jae Myung ve eşine teşekkür etti. “76 YIL ÖNCE KADER BİZLERİ BİR ARAYA GETİRDİ” Türkiye ile Güney Kore'nin coğrafi olarak birbirinden uzak, ancak gönül bağı bakımından birbirine yakın iki millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, Kore Savaşı'nın iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
Kore Savaşı ve İki Milletin Ortak Geçmişi
Bir Kore atasözüne atıfta bulunan Erdoğan, 76 yıl önce Kore'nin bağımsızlığı için verilen mücadeleyle iki milletin bir araya geldiğini ve Korelilerin Türkleri “kan kardeşleri” olarak gördüğünü dile getirdi. İki halkın bin yılı aşkın süredir temas halinde olduğunu kaydeden Erdoğan, ortak geçmişi geleceğe taşıyarak vatandaşların refahına ve dünyada barışın tesisine katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi.
Gündem kategorisinden bir başka haber:
İKİLİ GÖRÜŞMELERDEN OLUMLU MESAJ Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung ile gerçekleştirdikleri kapsamlı görüşmelerin kendisine büyük umut verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeni ufuklara taşınması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda Lee Jae Myung ve eşine misafirperverlikleri için bir kez daha teşekkür ederek, Türkiye'deki 80 milyon vatandaş adına Güney Kore halkına selam ve muhabbetlerini iletti.
Haberi Derleyen: Burak ULU
Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.















