Emir Sarıgül avukatıyla birlikte emniyete teslim oldu
YENİ Parti Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yakalama kararı bulunan oğlu Emir Sarıgül'ün emniyete giderek teslim olduğunu duyurdu.

YENİ Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, hakkında yakalama kararı bulunan oğlu Emir Sarıgül'ün emniyete teslim olduğunu bildirdi. ANKA'nın aktardığına göre Sarıgül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada oğlunun avukatıyla birlikte ifade vermeye gittiğini belirtti.
16 Ekim 2026 tarihinde başlayan soruşturmayla ilgili kamuoyunu bilgilendiren Sarıgül, iddialara konu olan kişilerle ülkeye yatırım getirme düşüncesiyle görüştüklerini ifade etti. Bu kişilerin niyetinin dolandırıcılık olduğunun anlaşılması üzerine temasın kesildiğini vurgulayan Sarıgül, sunulan sözleşme ve dekont gibi belgelerin sahte olduğunu savundu.
Şantaj İddiası ve Şikayet
Açıklamaya göre, şüpheli şahıslar şantajdan sonuç alamayınca kamuoyu baskısı yaratmak amacıyla gazeteci Murat Ağırel ile temasa geçti. Ağırel'in iddialara kuşkuyla yaklaşıp doğrulamak istemesi üzerine bu kişilerin, Sarıgül ailesi ve gazeteci hakkında Mali Suçlarla Mücadele birimine şikayette bulunduğu kaydedildi.
Masumiyet Karinesi Vurgusu
Olayda sadece kendisinin ve ailesinin zarar gördüğünü, ortada bir kamu zararı olmadığını ve seçilmiş bir milletvekili olarak ihale veya kredi vaadinde bulunmadığını belirten Sarıgül, açıklamalarını şöyle tamamladı:
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
"Adalet mülkün temelidir. Soyadından dolayı kimseye ayrımcılık da haksızlık da yapılmamalıdır. Bilinen bir soyadına sahip diye kimse peşinen suçlanmamalıdır. Suçun ne olduğuna, kimin tarafından işlendiğine ve cezasının ne olduğuna mahkemeler karar verir. Bu karar kesinleşinceye kadar herkes masumdur. Oğlum Emir Sarıgül, avukatının yurtdışından gelmesinin ardından avukatıyla birlikte emniyete gitmiştir."
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

