Efes Selçuk’ta zeytin üreticilerine budama eğitimi verildi
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle zeytin üreticilerine yönelik budama, hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi düzenlendi.

Efes Selçuk Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı iş birliğinde Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda zeytin üreticilerine yönelik eğitim gerçekleştirildi.
Zeytin yetiştiriciliğinde verimliliği artırmak, ağaç sağlığını korumak ve doğru budama uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen eğitime, Efes Selçuk ve çevre ilçelerden 20 üretici katıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen programda Ziraat Mühendisi Dr. Berk Ünal ve Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Cansoy üreticilerle bir araya geldi.
Eğitimde Ele Alınan Konular
Eğitim süresince zeytin ağaçlarında doğru budama teknikleri, hastalık ve zararlılarla mücadele, biyoteknik mücadele yöntemleri ile budamanın verim ve ağaç sağlığı üzerindeki etkileri detaylı şekilde ele alındı. Ayrıca budamanın biyolojik esasları, zeytin çeşitleri, iklim koşullarına uyum ile yaprak ve kök dengesi hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.
Bu konuda daha önce yayınladığımız bir başka haber:
Üreticilerin bilinçli tarım uygulamaları konusunda bilgilendirildiği çalışmada, yanlış budamanın ağaç sağlığına verebileceği zararlar ve neden olabileceği verim kayıpları üzerinde duruldu. Program boyunca üreticiler, kendi arazilerinde karşılaştıkları sorunları eğitmenlerle paylaşarak doğrudan bilgi alma fırsatı buldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.
