"Devrimden bu yana ülke hiçbir zaman bu kadar zorlukla karşılaşmamıştı"
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran devriminin gerçekleştirildiği 1979 yılından bu yana ülkenin hiçbir zaman bu kadar baskı ve zorlukla karşılaşmadığını söyledi.

Ekonomik ve Sosyal Durum Değerlendirmesi
Pezeşkiyan, çevrim içi katıldığı Doğu Azerbaycan Eyaleti Planlama ve Kalkınma Konseyi toplantısında ülkedeki ekonomik ve sosyal duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İran resmi haber ajansı IRNA tarafından aktarılan bilgilere göre Pezeşkiyan, mahallelerde vatandaşların birbirinin ekonomik ve sosyal durumundan habersiz kalmaması gerektiğini belirtti.
Mescit Merkezli Çözüm Vurgusu
İran'da 1979 yılında yapılan devrimin ilk yıllarında ekonomik ve sosyal sorunların mescitler etrafında çözüldüğüne dikkati çeken Pezeşkiyan, güncel süreçte de aynı dayanışma anlayışının sergilenmesi gerektiğini kaydetti. Ülkenin karşılaştığı güçlüklere işaret eden Pezeşkiyan, durumu şu ifadelerle aktardı:
"Devrimden bu yana geçen 48 yılda ülke hiçbir zaman bu kadar yoğun baskı ve zorlukla karşılaşmamıştı."
Gündem kategorisinden bir başka haber:
İstikrarsızlık Girişimleri ve Birlik Mesajı
Düşmanlarının eski İran lideri Ali Hamaney ile bazı komutan ve yetkilileri hedef alarak ülkede istikrarsızlık yaratmayı amaçladığını vurgulayan Pezeşkiyan, bu hedefin karşılık bulmadığını dile getirdi. Pezeşkiyan, ülkede herhangi bir istikrarsızlığın gerçekleşmediğini, aksine birlik ve beraberliğin arttığını ifade etti.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.
