Birleşmiş Milletler'in 81. Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Merkezi'ndeki İklim Etkinliği programında önemli açıklamalarda bulundu.
En Sıcak Dönem ve Nepal'deki Felaket
Son bir yılın küresel ölçekte kayıtlara geçen en sıcak dönem olduğunu belirten lider, Nepal'de yaşanan yıkıcı sel felaketinin kaybedecek zaman bırakmadığını ifade etti.
"Son 1 yıl kayıtlara geçen en sıcak dönem oldu. Nepal'deki sel felaketi artık kaybedecek vaktimiz olmadığını çok acı bir şekilde gösterdi. Bu vesileyle ülkem ve milletim adına Nepal halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum."
Finansman Eşitsizliği ve Adil Geçiş
İklim hedeflerinin toplumsal gerçeklerle uyumlu olması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalkınma ile refah arasındaki bağın önemine işaret etti.
"İklim hedeflerimizi toplumsal ve ekonomik gerçeklerle buluşturamadığımız her öneri başarısızlığa mahkum olacaktır. Finansman ve teknolojiye erişimdeki eşitsizlikler sürerken bütün ülkelerden aynı hızla ilerlemelerini beklemek gerçekçi değildir."
Antalya Buluşması Temennisi
Adil geçişin kalıcı hale getirilmesinin hedefler ile refahın güçlü bağ kurmasıyla mümkün olduğunu aktaran lider, Antalya'daki planlanan buluşmaya değindi.
"İklim hedefleri ile kalkınma ve refah arasında güçlü bir bağ kurabildiğimiz ölçüde adil geçişi de kalıcı hale getirebiliriz. Bu düşüncelerle toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, sizlerle Antalya'da tekrar bir araya gelme temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum."

