CHP, Üsküdar'daki Başkan Vekilliği Seçimine Katılmama Kararı Aldı
Üsküdar Belediyesi'nde vefat eden başkan vekilinin yerine bugün yapılacak seçime CHP katılmayacak. AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Muhammed Emin Sarıoğlu oldu.

Üsküdar Belediyesi'nde Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin'in 15 Ekim'de trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından yeni başkan vekilini belirlemek için bugün seçim yapılıyor. CHP, bu seçime katılmama kararı aldı.
Kararı, CHP Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı duyurdu. Sarı, alınan kararı kamuoyuyla paylaşırken, Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün'ün açıklamalarına da tepki gösterdi.
"Birlik ve Dayanışma Zeminini Zedeliyor"
Yapılan değerlendirmeler sonucunda seçime katılmayacaklarını belirten Sarı, Tüzün'ün Üsküdar seçimi üzerinden CHP'yi hedef alan açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti. Tüzün'ün kullandığı dili eleştiren Sarı, bu yaklaşımın parti içindeki birlik ve dayanışmaya zarar verdiğini savundu.
Aynı hassasiyetin AK Parti'ye geçen meclis üyeleri konusunda da gösterilmesi gerektiğini belirten Sarı, söz konusu meclis üyelerinin Tüzün tarafından belirlendiğini kaydetti ve eleştirilerde tutarlılık beklediklerini dile getirdi.
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
Cumhur İttifakı'nın Adayı Sarıoğlu
Öte yandan Yeni Parti'nin de Üsküdar'daki seçimde aday çıkarmayacağı öğrenildi. Başkan vekilliği için AK Parti ve MHP'nin ortak adayı ise Muhammed Emin Sarıoğlu oldu.
Kaynak: Üsküdar Belediyesi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

