Çayırhan'da Özelleştirme Direnişi: Madenciler Kendilerini Ocağa Kapattı, Yavaş ve Atalay Destek Verdi
Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan madenciler, kendilerini madene kapatarak direnişe geçti. Yavaş, Atalay ve Kasap destek verdi.
Habere Hızlı Bakış:
- Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan madenciler, kendilerini madene kapatarak direnişe geçti
- 50 işçi, özelleştirme ihalesine 2 gün kala maden ocağında oturma eylemi başlattı
- Madenin girişinde de yaklaşık 100 enerji işçisi eylem yapıyor
- Mansur Yavaş, Ergün Atalay ve Özer Kasap direnen madencileri ziyaret etti, iftarlarını onlarla yaptı
- Ergün Atalay, özelleştirmelerin yanlış olduğunu belirterek Bakan Şimşek'i eleştirdi
YORUMLA.NET - Ankara'nın Nallıhan İlçesindeki Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan madenciler, eylemlerinin 100. gününde, 4 Mart'ta düzenlenecek özelleştirme ihalesine 2 gün kala kendilerini madene kapattı. Aralarında 10 termik santral işçisinin de bulunduğu toplam 50 işçi, dün akşam itibarıyla maden ocağına girerek 800 metre derinlikte oturma eylemi başlattı. İşçiler, özelleştirme ihalesinin yapılacağı 4 Mart gününe kadar eylemlerini sürdürecek.

Öte yandan, madenin girişinde de yaklaşık 100 enerji işçisi "Enerji vatandır vatan satılmaz" sloganları eşliğinde yer üstünde eylem yapıyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, direnen madencileri ziyaret ederek desteklerini bildirdi. Başkanlar, iftarlarını da Çayırhan Maden Ocağı'nda madencilerle birlikte yaptı.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, varlık satışı ve özelleştirmenin doğru olmadığını vurgulayarak, "Diyoruz ki bu yol doğru bir yol değil. Bu işten vazgeçin. Türkiye'nin her yerinde devletin en tepesinden özelleştirmedeki memura kadar herkes neyin ne olduğunu biliyor. Arkadaşlarımız günlerdir eylemler, yürüyüşler, mitingler yapıyor. Sayın Başkan onun arkadaşları noksansız her türlü yardımı yapıyorlar.

Bu yalnız buradaki 2 bin-3 bin işçiyi ilgilendirmiyor yalnızca. Çayırhan'daki kasabı ilgilendiriyor, bakkalı ilgilendiriyor. Buradaki hastaneler satılıyor, camiler satılıyor, spor tesisleri satılıyor. Yani bu gördüğünüz, görmediğiniz alanlar satılıyor." ifadelerini kullandı.
Atalay, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i de eleştirerek, "Diyoruz ki bu yol doğru bir yol değil, bu işten vazgeçin. Ülkemizde bu yeni değil ki, bu 40 senedir var. Bazısı az sattı, bazısı çok sattı. Zannediyorum Sayın Şimşek'e de nasip olmuş. En çok satanların başında o geliyor galiba. Biz sivil toplum örgütleri, kitle örgütleri, sendikalar burada kimin gücü yetiyorsa o gücünü kullanmaya gayret sarf ediyor.
Yarın ne olduğunu hep beraber göreceğiz. Bu ülkede iyi yaparsan iyi anılırsın, kötü yaparsan 30 sene sonra da 40 sene sonra da keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Biz sivil toplum örgütü olarak, sendikal olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız." şeklinde konuştu.
Kaynak: Halk TV