Çanakkale'de 3 Kasım 1914 şehitleri düzenlenen törenle anıldı
Çanakkale Boğazı'na yönelik 3 Kasım 1914'teki saldırıda şehit düşen 5 subay ve 81 er, düzenlenen resmi törenle anıldı.

Çanakkale Deniz Savaşı'ndan önce 3 Kasım 1914'te Çanakkale Boğazı girişine gelen İngiliz ve Fransız gemilerinden açılan ateş sonucu şehit olan 5 subay ve 81 er, merasimle anıldı

Şehitler için dua edildi ve karanfil bırakıldı
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için İl Müftüsü Mevlüt Topçu tarafından dua edildi, anıta karanfil bırakıldı.
Bunun, onların Çanakkale'nin ilk şehitleri olarak da tarihe geçtikleri gün olduğunu belirten Kaşdemir, şöyle devam etti:
" O mübarek insanların mübarek kanları bugün bize vatan oldu, yurt oldu. Bizler de onların evlatları, torunları olarak her daim dünya durdukça onları hayırla ve rahmetle yad edeceğiz. Toplumumuzun tamamı, hepsi o büyük kahramanları saygıyla ve hayırla anıyor, rahmetle anıyor.
İnşallah bizler de o büyük insanları hiç unutmamak ve unutturmamak adına bu törenleri devam ettireceğiz. Bir kez daha o büyük insanları, kahramanları rahmetle anıyorum. Bu toprakları bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi, aziz gazilerimizi, Çanakkale'yi geçilmez yapanları rahmetle yad ediyoruz."
Gündem kategorisinden bir başka haber:
Anma törenine protokol ve vatandaşlar katıldı
Törene, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Alparslan Kılınç, Çanakkale Amfibi Kolordu Komutanı Koramiral Rafet Oktar, Eceabat Kaymakamı Kerem Yenigün, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mustafa Alptuğ Akkoca, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Haberi Derleyen: Emrah Aladağ
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.














