Kocaeli Kongre Merkezi'nde yoğun bir katılımla düzenlenen etkinlikte, Kocaeli Van İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen geleneksel buluşma gerçekleştirildi. Vanlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, hemşehrilerin coşkusuna ortak olarak salonda halaya katıldı.
Protokol ve Yoğun Katılım
Dernek Başkanı Mehmet Aksu'nun ev sahipliği yaptığı geceye protokolün önemli isimleri de katılım sağladı. Programda AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Cemil Yaman hazır bulundu. Ayrıca AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Büyükşehir Meclis Üyesi Köksal Gümüş ve İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Akbal da gecede yer aldı.
Kardeşlik ve Birlik Vurgusu
Salondaki kalabalığa hitap eden belediye başkanı, organizasyonun birlikteliği pekiştirdiğini belirtti. Yapılan buluşmaların iyi günde ve kötü günde omuz omuza durmanın en güzel vesilesi olduğunu ifade etti.
"Yine harika bir organizasyon yapan değerli dernek başkanım ve yönetimini yürekten tebrik ediyorum. Bunlar bizim birliğimizin, beraberliğimizin, iyi günde kötü günde bir arada oluşumuzun, omuz omuza verişimizin güzel vesileleri."
Kültürel Zenginlik ve Türkiye Vurgusu
Kültürel unsurların insanları ortak bir duyguda buluşturduğunu dile getiren yerel yönetici, farklı yöresel değerlerin ülkenin zenginliği olduğunu kaydetti. Halayın yalnızca bir eğlence biçimi olmadığını, aynı zamanda ruhsal bir aidiyet ve beraberlik ritüeli barındırdığını vurguladı.
"Halay sadece ellerin, bazen parmakların birbirine tutunarak insanların eğlendiği bir aktivite değil. Halay birlik ve beraberliğin sembolü. Bizi neşede bir araya getiren, bizi aynı ritimde tutan, aynı duyguyu hissettiren, ruhun şekle akseden yönü halay. Halay da bizim, horon da bizim. Biz birlikte Türkiye’yiz. Her geçen gün kardeşliğimizi güçlendirerek çok daha güçlü yarınlara ulaşacağız."
Geleceğin Güçlü Türkiye Hedefi
Yerel dayanışmanın ulusal hedeflere olan katkısına değinen konuşmacı, öncelikle yakın çevrede kurulacak sağlam bağların önemine dikkat çekti. Zorlukların ancak birlik içinde aşırılabileceğini ve gelecek nesillere daha huzurlu bir ülke bırakılabileceğini aktardı.
"Burada kardeşlik olmazsa, evde huzur ve birlik olmazsa kimseye faydamız olmaz. Önce burada kardeş olacağız, birleşeceğiz, yaralarımızı beraber saracağız. Zorlukları beraber aşacağız, omuz omuza vereceğiz ve yarının güçlü ve büyük Türkiye’sini hep birlikte, kardeşçe, barış ve huzur içinde inşa edeceğiz. Dünyanın diğer mazlum coğrafyalarına da barışı, kardeşliği, huzuru tıpkı dedelerimizin yaptığı gibi bizler de inşallah birlikte başaracağız."
Etkinliğin sonunda Dernek Başkanı Mehmet Aksu tarafından günün anısına Tahir Büyükakın'a yöresel ürünlerden oluşan bir hediye takdim edildi.

