Balıkesir Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanı olan cadde, sokak, kaldırım, meydan, park ve yeşil alanlardaki işgallere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Halkın yoğun olarak kullandığı noktalarda yapılan çalışmalarda, yaya geçişini engelleyen malzemeler kaldırılarak toplandı.
Menderes Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı'nda Denetim
Daha önce yapılan uyarıların dikkate alınmadığı bölgelerde zabıta ekipleri müdahalede bulundu. Özellikle Menderes Bulvarı ve Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere kent merkezindeki ortak kullanım alanlarında denetimler yoğunlaştırıldı.
İşletmeler tarafından kaldırımlara bırakılan tabela, seyyar tezgâh, ürün ve benzeri işgal unsurları tek tek toplandı. Gerçekleştirilen bu uygulamalarla birlikte kaldırımların yeniden yayaların güvenli kullanımına açılması sağlandı.
"Ortak Kullanım Alanlarını Herkes İçin Koruyoruz"
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimlerin vatandaşların güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Ertaş, ortak alanların herkes tarafından özgürce kullanılabilmesi için bu çalışmaların süreceğini ifade etti.
"Halkımızın ortak kullanımına ait yolların, kaldırımların, meydanların, parkların ve yeşil alanların herkes tarafından özgürce kullanılabilmesi bizim için önemli. Özellikle engelli vatandaşlarımız, yaşlılarımız, çocuklarımız ve bebek arabası kullanan ailelerimiz kaldırımların işgal edilmesi nedeniyle mağduriyet yaşayabiliyor. Bu nedenle gerekli denetimleri gerçekleştiriyoruz"
Esnaf ve Vatandaş Dengesi Gözetiliyor
Esnafın ekonomik açıdan zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Mehmet Ertaş, denetimlerde esnafın mağdur edilmemesine özen gösterildiğini belirtti. Belediye yönetimi, vatandaşların hakları ile esnafın durumu arasında dengeli bir yaklaşım izlediklerini aktardı.
Edremit Belediyesi zabıta ekiplerinin kent genelindeki kaldırım ve işgal denetimlerinin periyodik olarak devam edeceği bildirildi.

