Antakya’da 54 yıllık Ata Köprüsü yıkımı başladı, ulaşım alternatiflere yönlendirildi
Antakya Köprübaşı’ndaki 54 yıllık Ata Köprüsü’nde yıkım başladı; 1 Temmuz planı ertelenince iş makineleri bölgeye girdi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde Köprübaşı’ndaki 54 yıllık Ata Köprüsü’nde yıkım çalışmaları bugün başladı. Daha önce 1 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanan yıkım, ertelenmesinin ardından iş makinelerinin bölgeye girmesiyle başladı.
Yıkım çalışmaları kapsamında Ata Köprüsü araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Çalışmalar nedeniyle başta İstiklal Caddesi olmak üzere köprü çevresindeki bazı yollar da araç trafiğine kapatılarak ulaşım alternatif güzergâhlardan sağlanmaya başladı.
Ata Köprüsü’nün yerine yapılacak yeni köprü projesi ise kentte merakla bekleniyor. Vatandaşlar, yeni geçişin modern ulaşım ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra Antakya’nın tarihi ve kültürel dokusuna uygun şekilde inşa edilmesini istiyor.
Yeni köprü tasarımında, geçmişte Asi Nehri üzerinde bulunan tarihi Roma Köprüsü’nün mimari estetiğinden esinlenilecek bir yaklaşımın öne çıkacağı ifade edilirken, kentin tarihi mirasına yakışır bir eser olması temenni ediliyor.
Haberin Editörü: Emre Aladağ
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.
