Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2025 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Adana’da Dere Temizliğiyle Kötü Koku ve Sinek Sorunu Büyük Ölçüde Azaldı

Adana Atakent Mahallesi'nde derede yapılan temizlikle kötü koku ve sinek sorunu azaldı, suyun akışı normale döndü. Çevre bilinci vurgulandı.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

ADANA - BHA

Adana'da bir süredir derede biriken atıklar, ekiplerin müdahalesiyle temizlenerek hem suyun daha rahat akışı sağlandı hem de istenmeyen koku ve sinek problemlerinin önüne geçildi. Atakent Mahallesi'nde yapılan bu temizlik sırasında Mahalle Muhtarı Mukaddes Tuğba Araç, çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Derede Temizlikle Sorunlar Azaldı

Uzun zamandır birikmiş olan atıklar, görevliler tarafından toplanarak derenin su akışı normale döndürüldü. Bu sayede kötü koku ve sinek oluşumu gibi sorunların önüne geçilmiş oldu. Yetkililer, temizlik işlemlerinin düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Muhtardan Mahalle Sakinlerine Duyarlılık Çağrısı

Atakent Mahalle Muhtarı Mukaddes Tuğba Araç, yürütülen temizlik faaliyetleri sırasında mahalle halkına önemli bir mesaj verdi. Araç, "Bugün ASKİ ekiplerimiz derenin temizliğini yapıyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Mahalle sakinlerimizden tek bir ricam var. Derenin temizliği önemli, kokudan ve sinekten şikâyet ediyoruz fakat bir o kadar da bizim bilinçli olmamız gerekiyor. Evsel atıklarımızı ve çöplerimizi lütfen dere kenarına ya da dere içine atmayalım. Bu mahalle hepimizin." şeklinde konuşarak herkesin çevre bilinci ile hareket etmesinin önemini vurguladı.

Yetkililer, bu tür temizlik çalışmalarının belirli periyotlarla sürdürüleceğini kaydetti.

Kaynak: BHA

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.