5. Uluslararası Tarsus Festivali atölyeler ve danslarla başladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği organizasyonda, her yaş grubuna hitap eden tiyatro eğitimlerinden sanat sergilerine pek çok etkinlik sunuluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl beşincisini organize ettiği festival, üç gün boyunca kentin farklı noktalarında uluslararası performanslara, sanat sergilerine ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’, ilk gününden itibaren şehrin dört bir yanında renkli görüntülere ve coşku dolu anlara sahne oldu. Tiyatro Atölyesi’nden Drama Atölyesi’ne, Oyunculuk Atölyesi’nden Kukla Yapım Atölyesi’ne kadar birçok farklı atölyede farklı yaş gruplarına yönelik hem eğitici hem de eğlendirici çalışmalar yapıldı.
Uluslararası performanslar sahneleniyor
Uluslararası Dans Gösterileri kapsamında ise birçok farklı milletten gençler performanslarını sergilerken, izleyen vatandaşlardan da tam not aldı. Adeta bir karnaval havasında geçen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’nde gün boyu süren ve 3 gün boyunca devam edecek olan etkinlikler de ilçenin farklı alanlarına yayılırken, Tarsus’un her köşesi kültür-sanat ve eğlence ile buluştu. Ayrıca; interaktif oyunlar, dans ve çocuk etkinlikleri ile karaoke de festivalin ilk günden rengarenk geçmesini sağladı.
Tarsus’un farklı noktalarında sanatseverlerle buluşan resim ve fotoğraf sergileri de kentin tarihi ve kültürel atmosferine ayrı bir renk kattı. Suluboya çalışmalarından karma resim sergilerine, Tarsus’un lezzetlerinden kentin fotoğraf karelerine yansıyan güzelliklerine kadar uzanan 5 farklı sergi, ziyaretçileri sanatın farklı disiplinleriyle buluşturdu. FESTİVALDE HER YAŞA SANAT, HER KÖŞEYE KÜLTÜR…
Gündem kategorisinden bir başka haber:
TADEKA Binası Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Oyunla Tiyatro Atölyesi’, 6-9 yaş grubundaki çocukları tiyatroyla buluştururken, Küçük Toplantı Salonu’nda düzenlenen ‘Yaratıcı Tiyatro Atölyesi’ ise 10-13 ile 14-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik atölye çalışması sunuyor.
Büyük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Oyunculuk Atölyesi’nde de 18 yaş ve üzerindeki katılımcılar tiyatronun renkli dünyasıyla buluşuyor. Çocuklardan gençlere, yetişkinlerden tiyatroya ilgi duyan sanatseverlere kadar geniş bir yaş aralığına hitap eden atölyeler, festival boyunca katılımcı kültür ve sanat anlayışını tüm kente yayacak.
Haberi Derleyen: Burak ULU
Burak Ulu, dijital gazetecilik, haber doğrulama (fact-checking) ve arama motoru optimizasyonu (SEO) odaklı haber üretimi alanlarında 8 yılı aşkın deneyime sahip bir gazeteci ve editördür. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Ulu, üniversite yıllarında yerel ve ulusal ajanslarda muhabirlik yaparak sektöre adım atmıştır. Kariyeri boyunca politika, ekonomi, güncel gelişmeler ve teknoloji kategorilerinde yüzlerce özel habere, röportaja ve saha araştırmasına imza atmıştır.













