< h2>< strong> TEB Onur Ödülü Metin Deniz’in Oldu < p> Ödül kapsamında < strong> TEB Onur Ödülü, yarım yüzyılı aşan sanat yaşamıyla < strong> Metin Deniz’e layık görüldü. Sanatçı, < strong> 1962 yılında < strong> İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği ilk dekor tasarımından uluslararası çalışmalara uzanan kariyerinde sahne tasarımının Türkiye’deki gelişimine önemli katkılar sundu.
< p> Sanat yaşamı boyunca < strong> Beklan Algan, < strong> Mehmet Ulusoy ve < strong> Gérard Gelas gibi önemli isimlerle ortak çalışmalar yürüten < strong> Metin Deniz, dekoru yalnızca arka plan olarak görmeyip malzeme ve mekânı anlatının parçası haline getirdi.< h2>< strong> Yılın Oyunu ve Yılın Oyun Metni Ödülleri < p>< strong> Yılın Oyunu Ödülü, Alzheimer hastalığının tüm boyutlarını ve benliğin yitirilişini sahneye taşıyan < strong> Tiyatro.iN yapımı < strong> Elma Labrador Çimen oyununa verildi. Yapım, umutsuzluk içinde yaşamı kucaklayan anlatısıyla dikkat çekti.
< p>< strong> Yılın Oyun Metni Ödülü ise < strong> Selen Örcan, < strong> Nezaket Erden ve < strong> Hakan Emre Ünal imzalı < strong> En Sevdiğinden Başla adlı oyuna değer görüldü. Metin tasarımı < strong> Hakan Emre Ünal ve < strong> Nezaket Erden tarafından yapılan eserin yazımı < strong> Selen Örcan'a ait.< h2>< strong> Yılın Yönetmeni ve Oyunculuk Kategorileri < p>< strong> Yılın Yönetmeni Ödülü, Yaşar Kemal’in < strong> Filler ve Karıncalar romanını sahneye uyarlayan < strong> Arzu Gamze Kılınç’ın oldu. Yönetmen, minimal dekor ve 11 kişilik ekibi uyum içinde tek bir organizma gibi yönetmesiyle ödüle layık görüldü.
< p> Tek kişilik performansların değerlendirildiği kategoride ödülü iki isim paylaştı. < strong> Aşağıdaki Pencere oyunundaki performansıyla < strong> Gül Doğa Selvi ve Will Eno’nun < strong> Dünyada monoloğundaki yorumuyla < strong> Mehmet Ali Nuroğlu ödülün sahibi oldu. < p>< strong> Yılın Oyuncuları kategorisinde ise < strong> En Sevdiğinden Başla oyunundaki rolüyle < strong> Hakan Emre Ünal ile < strong> Elma Labrador Çimen oyunundaki performansıyla < strong> Nergis Öztürk ödüle değer görüldü.< h2>< strong> Genç Ekip, Özel Ödüller ve Teşekkür Mesajı < p>< strong> Yılın Genç Ekibi Ödülü, sezonda sergiledikleri < strong> Düldül oyunuyla < strong> Rex Tiyatro’ya verildi. < strong> TEB Özel Ödülü ise tiyatro mekânını yaşamla buluşturan ve Balat'taki atmosferi sahneye taşıyan < strong> Monologlar Müzesi'ne takdim edildi.
< p> Jüri bu sezon politik tiyatro örneği bulamadıkları için < strong> TEB Genco Erkal Özel Ödülü’nü tüm imkânsızlıklara karşın sahne diyen tiyatronun isimsiz kahramanlarına adadığını açıkladı. Ayrıca Emeritus Profesör Dr. < strong> Dikmen Gürün’e, kaleme aldığı < strong> Bir Dönem Üstünden Türk Tiyatrosu'nu Eleştirilerle Okumak adlı çalışması dolayısıyla özel teşekkür iletildi.
