2. Balıkesir Kitap Fuarı ilk üç günde 40 bin ziyaretçiyi ağırladı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi nin düzenlediği 2. Balıkesir Kitap Fuarı, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görerek ilk üç günde 40 bin kişiyi ağırladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi nin düzenlediği 2. Balıkesir Kitap Fuarı, açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görerek ilk üç günde 40 bin kişiyi ağırladı. Avlu'da gerçekleştirilen fuarda hafta sonu boyu imza günleri ve söyleşiler düzenlendi.
Yazarlar Okurlarla Buluştu
Ayşe Kulin ve Miraç Çağrı Aktaş gibi yazarların okurlarıyla buluştuğu etkinlikte imza günlerinde uzun kuyruklar oluştu. Çocuklarıyla birlikte stantları gezen aileler yazarların söyleşilerine katıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, fuarın ilk yılından itibaren gördüğü ilginin arttığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Avlu’ya her gelişimde aynı şeyi görüyorum; Balıkesir bu fuarı gerçekten sahiplendi. 2. Balıkesir Kitap Fuarımızda gün geçtikçe kalabalık da heyecan da büyüyor. Yazarlarımız okurlarıyla buluşuyor, çocuklarımız kitapların arasında koşturuyor, gençlerimiz söyleşilerde yerini alıyor. Avlu’nun her köşesinde başka bir buluşma, başka bir sohbet var. Balıkesir’imizi kültürün, sanatın ve birbirinden güzel fuarların şehri yapmakta kararlıyız. Bu güzel heyecana ortak olmak isteyen tüm hemşehrilerimizi Avlu’ya bekliyoruz."
Konuyla bağlantılı bir diğer gelişme de şöyle:
Fuarın Açılış Süreci
17 Ekim 2026 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Balıkesir Kitap Fuarı, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde törenle kapılarını açmıştı.
Kaynak: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

