Unico Sigorta hakkında SEDDK tarafından uygulanan tedbirler kaldırıldı
Unico Sigorta, SEDDK kararıyla tedbirlerin kaldırıldığını duyurarak sürecin hisse devri tescilinden kaynaklandığını ve faaliyetlerin sürdüğünü bildirdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından Unico Sigorta hakkında uygulanan tedbirlerin kaldırıldığı açıklandı. Habertürk'ün aktardığına göre şirket yönetimi, söz konusu kararın Kurumun 14 Ekim 2026 tarihli ve 1971 sayılı yazısıyla resmen bildirildiğini duyurdu.
Tedbirlerin Nedeni ve Tescil Süreci
Uygulanan tedbirin, hâkim hissedar grubu bünyesinde gerçekleştirilen grup içi hisse devrine ilişkin tescil sürecindeki bir husustan kaynaklandığı belirtildi. İlgili işlemin düzeltilmesine yönelik sürecin tamamlandığı, gerekli tescil işlemlerinin 8 Ekim 2026 tarihinde sonuçlandırılarak SEDDK'ya bildirildiği ifade edildi.
Yapılan resmî bildirimlerin ardından şirkete yönelik tedbirlerin kaldırıldığı resmi olarak iletildi. Açıklamada, söz konusu tedbirlerin şirketin mali yapısından veya sigortalılara karşı yükümlülüklerini yerine getirme kapasitesinden kaynaklanmadığı özellikle vurgulandı.
Unico Sigorta, tedbir süreci boyunca sigortacılık faaliyetlerini kesintisiz şekilde sürdürdüğünü kaydetti. Şirket; sigortalılarına, acentelerine, brokerlerine, iş ortaklarına ve hizmet sağlayıcılarına karşı sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiğini belirtti.
İlgili bir başka gelişmeyi de buradan okuyabilirsiniz:
Tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte faaliyetlerin olağan işleyişi içerisinde devam ettiği ifade edildi. Şirket yönetimi, geleceğe yönelik önceliklerinin güvenilir hizmet sunmak, hasar süreçlerini etkin yürütmek ve iş birliklerini güçlendirmek olduğunu açıkladı.
Haberi Derleyen: Yorumla Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.















