Trakya Birlik Ayçiçeği Ön Alım Fiyatını Açıkladı: Ton Başına 37 Bin TL
Trakya Birlik, yüzde 44 yağlı ayçiçeği için ön alım fiyatını ton başına 37 bin TL olarak duyurdu. Hasat dönemindeki güncel detaylar haberimizde.

Trakya Birlik, hasat mesaisi devam eden ayçiçeğinde yeni sezon ön alım fiyatını kamuoyuyla paylaştı. Edirne merkezli gerçekleştirilen duyuruda, üreticilerin desteklenmesi ve piyasa istikrarının korunması amaçlandı.
Yüzde 44 Yağlı Ürün İçin Belirlenen Rakam
Trakya Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifleri Birliği tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, yüzde 44 yağlı ayçiçeği için belirlenen ön alım fiyatı ton başına 37 bin TL olarak netleşti.
Açıklamada, yağlı tohumlarda üretim kapasitesinin artırılması ve ülkenin dışa bağımlılığının azaltılmasının stratejik öneme sahip olduğu özellikle vurgulandı.
Alım Rakamları ve Üreticiye Teşekkür
Hasat süreci boyunca 48 kooperatife bağlı 109 alım merkezi ve iki fabrika üzerinden üreticilerden ürün kabulüne devam edildiği bildirildi.
Kampanya döneminde bugüne kadar toplam 235 bin 979 ton ayçiçeği alımı gerçekleştirildiği kayıtlara geçti.
Birlik yönetimi, resmi alım fiyatı henüz duyurulmadan önce ürünlerini kooperatife teslim eden tüm çiftçi ortaklara teşekkürlerini iletti.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.















