PİYASALAR:
18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—gram-has-altin6.693,16▼Bulgar Levası28,63▼Dolar48,86▲Cumhuriyet Altını45.213,00▼Ons Altın4.282,59▼Gümüş100,81▼Euro55,77▲Sterlin64,87▲İsviçre Frangı59,33▲Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Ata Altın45.451,71—Kuveyt Dinarı158,32▲AZN28,74▲BIST 10010.000,00—Gram Altın3.250,00—18-ayar-altin4.908,25—14-ayar-altin3.832,47—gram-has-altin6.693,16▼Bulgar Levası28,63▼Dolar48,86▲Cumhuriyet Altını45.213,00▼Ons Altın4.282,59▼Gümüş100,81▼Euro55,77▲Sterlin64,87▲İsviçre Frangı59,33▲Gram Altın6.726,80▼Çeyrek Altın10.993,13—Yarım Altın21.986,26—Tam Altın43.838,04—Ata Altın45.451,71—Kuveyt Dinarı158,32▲AZN28,74▲BIST 10010.000,00—Gram Altın3.250,00—
Reklam

TCC Group'tan Ukrayna Çimento Devi IFCEM'e Stratejik Satın Alma: Kapasite 117 Milyon Tona Çıktı

Küresel yapı malzemeleri oyuncusu TCC Group Holdings, Ukrayna'nın ikinci büyük çimento üreticisi IFCEM'i satın alarak kapasitesini 117 milyon tona çıkardığını duyurdu.

Okan AVŞAR
Yayınlanma
Güncelleme
3 DkOkuma Süresi
TCC Group'tan Ukrayna Çimento Devi IFCEM'e Stratejik Satın Alma: Kapasite 117 Milyon Tona Çıktı

Küresel çimento endüstrisinin önde gelen temsilcilerinden TCC Group Holdings (Taiwan Cement Corporation), Avrupa kıtasındaki büyüme stratejisi doğrultusunda kritik bir hamleye imza attı. Şirket, Ukrayna'nın en büyük ikinci yapı malzemeleri üreticisi konumundaki Ivano-Frankivskcement (IFCEM Group) ve iştiraklerini resmi olarak bünyesine kattı.

Batı Operasyonlarında Üretim Kapasitesi Rekor Seviyede

Gerçekleşen bu devir işlemiyle beraber grubun dünya çapındaki çimento imalat kapasitesi yaklaşık 117 milyon ton seviyesine ulaştı. CIMPOR ve OYAK Çimento markaları ile batı pazarındaki etkisini artıran holdingin bu yatırımı; hazır beton, agrega, kuru harç tesisleri, alçı materyalleri ve çatı kaplama çözümlerini de içeren devasa bir üretim altyapısını barındırıyor.

"Globalde Lokal Oyuncu Hedefiyle 10. Yılımızı Kutluyoruz"

Söz konusu stratejik ortaklığa dair değerlendirmelerini paylaşan CIMPOR & OYAK Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, holdingin hedeflerine ve on yıllık dönüşüm sürecine dikkat çekti.

"Eylül 2016’da ‘Globalde Lokal Oyuncu’ olma hedefiyle çıktığımız yolculukta bugün 10. yılımıza ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. IFCEM Grup’un bünyemize katılması, kendi tasarladığımız büyüme yolculuğumuzun ve Avrupa’daki genişleme stratejimizin çok önemli bir adımı. TCC’nin uzun vadeli küresel vizyonu doğrultusunda IFCEM’in Grubumuza katılımını sağlayan anlaşmayla toplam çimento üretim kapasitemizi 117 milyon tona ulaştırıyoruz."

Genişleyen Portföy ve 2 Bin 500 Yeni Çalışan

Şirketin ulaştığı yüksek tonajların ötesinde operasyonel yeteneklerini ve mühendislik birikimini ortak bir vizyonda birleştirdiklerini vurgulayan Çalbıyık, ekosistemin büyük oranda zenginleştiğini dile getirdi. Yapı malzemeleri alanındaki gücün, alçı levhadan prefabrik ürünlere uzanan geniş bir yelpazeyle arttığı ifade edildi.

"Birleşme sonrasında grubumuza katılan yaklaşık 2 bin 500 yeni çalışma arkadaşımızla birlikte artık sadece çimento üreten bir grup değil; düşük karbonlu çözümlerden geri dönüşüme, alternatif yakıtlardan liman operasyonlarına uzanan çok daha geniş ve entegre bir sanayi ekosistemini yönetiyoruz."

Avrupa'da Kalıcı Yapı Malzemeleri Platformu İnşası

Asya pazarından Avrupa'ya uzanan planlı büyüme hamlesinin sadece yeni pazar arayışından ibaret olmadığını belirten yönetim kurulu başkanı, yerel potansiyeli küresel deneyimle entegre etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

"Önümüzdeki dönemde odağımız; IFCEM’i grubumuza başarıyla entegre etmek, operasyonel ve finansal kabiliyetlerimizi bu yeni yapıyla daha da güçlendirmek ve Ukrayna’da ve bölgede uzun vadeli değer yaratmak olacak. Geride bıraktığımız 10 yılda başardıklarımızla gurur duyuyor, her zirveyi bir sonraki başarının başlangıç noktası görerek geleceğe kararlılıkla ilerliyoruz."

Ukrayna Pazarında Yüzde 36 Pay ve Güçlü İhracat Ağı

Sektörde yüzde 36'lık pazar payı ile öne çıkan IFCEM, ülkenin batısındaki üretim tesislerinin gücüyle dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra şirket; Moldova, Macaristan, Slovakya, Romanya ve Polonya gibi çok sayıda Doğu Avrupa ülkesini kapsayan sağlam bir ihracat ağına sahip.

Savaş Sonrası İnşada Düşük Karbon Teknolojileri Devrede

TCC Group'un sahip olduğu yeşil üretim birikimi ve düşük karbonlu Ar-Ge faaliyetlerinin doğrudan yeni iştiraklere aktarılması planlanıyor. Sonraki aşamada şirket, bölgede savaşın ardından başlayacak olan yeniden yapılanma sürecine yenilikçi, doğa dostu ve düşük karbonlu yapı teknolojileriyle doğrudan liderlik edecek.

Haberin EditörüEditör

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Okan AVŞAR, küresel teknoloji trendleri ve dijital ekonomi alanında uzmanlaşmış kıdemli bir haber editörüdür. Karmaşık dijital gelişmeleri, veri odaklı analizler ve tarafsız bir habercilik süzgecinden geçirerek okuyucuya aktaran AVŞAR, yayıncılık etiği ve doğruluk ilkeleri konusunda yüksek standartlara sahip profesyonel bir içerik üreticisidir.

Reklam