Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fon soruşturması açıklaması: Ekonomi kurmaylarıyla toplanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fon soruşturmasında finansal sisteme yansıyan bir risk olmadığını belirterek bugün ekonomi kurmaylarıyla bir araya geleceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı millete sesleniş konuşmasında, son dönemdeki fon soruşturmasına değindi. Söz konusu soruşturmanın fon piyasasının yalnızca sınırlı bir bölümünü kapsadığını belirten Erdoğan, finansal sisteme yansıyan herhangi bir risk bulunmadığını vurguladı. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan, yarın ekonomi kurmayları ve sorumlu kurumların yöneticileriyle bir araya geleceğini bildirdi.
Ekonomi Kurmaylarıyla Gerçekleşecek Zirve
Planlanan görüşmenin bugün saat 14:00 sularında başlaması öngörülüyor. Türk sermaye piyasasının güçlü temellere sahip ve dayanıklı olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, bu sürecin rahatlıkla atlatılacağını kaydetti. Piyasayı bozucu eylemlerde bulunduğu belirlenen kişilerin hukuki açıdan hesap vereceğini aktaran Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan fonların tasfiye sürecine yönelik çalışmaların da sürdürüldüğünü belirtti.
"Yaşanan sorun, fon piyasasının sınırlı bir bölümünde meydana gelmiştir. Finansal sistemimize sirayet etmiş herhangi bir risk mevzu bahis değildir."
"Türk sermaye piyasası dayanıklıdır. Temelleri sağlamdır. Bu sınamanın üstesinden rahatça gelecek kapasiteye de hamdolsun ziyadesiyle sahiptir. Fonlar vasıtasıyla piyasa bozucu eylemlere giriştiği tespit edilenler, hukuk önünde bunun hesabını verecektir. Sermaye piyasalarının doğası gereği son derece dikkatli hareket ediyoruz. Kapatılan fonların tasfiye süreciyle ilgili çalışmaları titizlikle yürütülüyor."
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.