Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde Şubat 2027'de Ayrılıyor
AB Konseyi Başkanı Antonio Costa, Christine Lagarde'ın Şubat 2027'de görevinden ayrılacağını ve yeni başkan için sürecin başlatıldığını duyurdu.

BRÜKSEL / TEKHA Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın 7 Şubat 2027 tarihinde görevinden ayrılma niyetini kendisine ilettiğini açkladı. Costa, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu kararı saygıyla karşıladığını ifade etti. Kasım 2019’dan bu yana ECB Başkanlığı görevini yürüten Lagarde’a özverili çalışmaları için teşekkür eden Costa, Lagarde’ın görev süresi boyunca bankaya güçlü bir görev ve sorumluluk bilinciyle liderlik ettiğini vurguladı.
Costa, Lagarde’ın belirsizlik dönemlerindeki liderliğinin ve Avrupa projesine bağlılığının Avrupa’ya önemli katkılar sağladığını ifade etti. Küresel salgın, Avrupa’da savaş, enerji krizleri ve enflasyon şokları boyunca Lagarde’ın kararlı bir yönetim sergilediğine işaret eden Costa, bu yaklaşımın Euro Bölgesi’nin istikrarının ve dayanıklılığının korunmasına yardımcı olduğunu kaydetti.
Yeni ECB Başkanının Belirlenmesi İçin Süreç Hızla Başlıyor
Yeni Başkan İçin Süreç Başlatılıyor ECB yönetiminde sorunsuz bir geçiş sağlanması amacıyla Lagarde’ın yerine gelecek ismin atanmasına yönelik sürecin bugün başlatılacağı ve gecikmeden yürütüleceği bildirildi. Atama sürecinin AB’nin İşleyişi Hakkında Antlaşma’nın ilgili maddesinde öngörülen usule uygun ilerleyeceğini belirten Costa, Euro Bölgesi ülkelerinin liderlerinden oluşan AB Konseyinin bu konuda zamanında karar almasını hedeflediklerini ifade etti.
Ekonomi kategorisinden bir başka haber:
Normal şartlarda görev süresi Ekim 2027’de dolacak olan Lagarde’ın erken ayrılacağına dair söylentiler daha önce de kamuoyuna yansımış, Dünya Ekonomik Forumu’na geçeceği konuşulmaya başlanmıştı. Lagarde’ın erken istifası, Avrupa liderlerine Fransa cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yeni başkanı seçme fırsatı tanıyacak. Koltuk için en güçlü adaylar arasında Hollandalı Klaas Knot ve İspanyol Pablo Hernandez de Cos yer alıyor.
Kaynak: TEKHA
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan Emre ALADAĞ, dijital medya teknolojileri ve internet gazeteciliği alanında derinlemesine uzmanlığa sahiptir. Bilgi teknolojileri ile habercilik pratiklerini profesyonelce birleştiren ALADAĞ; dijital dönüşüm, yazılım trendleri ve teknoloji dünyasındaki güncel gelişmeleri teknik bir hassasiyetle analiz etmektedir. Yayıncılık etiği ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeyen profesyonel yaklaşımıyla, karmaşık dijital süreçleri okuyucular için anlaşılır, stratejik ve güvenilir içeriklere dönüştürmektedir.









