200 Milyar TL'lik Türkiye Kozmetik Pazarına Çinli Judydoll Girdi
Yaklaşık 200 milyar TL hacme ulaşan Türkiye kozmetik pazarına Çin merkezli C-Beauty markası Judydoll, Afili Brands iş birliğiyle giriş yaptı.

Yaklaşık 650 milyar dolarlık büyüklüğe ve yıllık yüzde 10-15 büyüme potansiyeline sahip dünya kozmetik pazarında öne çıkan Çinli C-Beauty markası Judydoll, Türkiye'ye giriş yaptı. Afili Brands iş birliğiyle pazara giren çatı şirketi Joy Grup markası, yaklaşık 200 milyar TL'lik hacme sahip Türkiye pazarında 2027 sonuna kadar yüzde 5'in üzerinde pay almayı hedefliyor.
Kişi başına yıllık kozmetik harcamasının ortalama 40 avro, aktif kullanıcılarda ise 196 avro olduğu Türkiye'de güzellik sektörünün 2025 yılında yüzde 39 perakende satış artışıyla Batı Avrupa'yı geride bıraktığı belirtildi. Markanın ürünleri Türkiye'de 300 Gratis mağazası, Gratis Online ve Trendyol üzerinden satışa sunuldu.
K-Beauty Sonrası Çin Merkezli Kozmetik Yükselişi
Güney Kore'nin K-Beauty akımının ardından Asya güzellik trendleri, Çin merkezli C-Beauty markalarıyla sürüyor. Hızlı ürün geliştirme, yenilikçi ambalaj tasarımları, çok işlevli formüller ve erişilebilir fiyatlar sunan bu ürünler, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında viral olarak uluslararası kitlelere hızla yayılıyor.
2016 yılında Şanghay'da kurulan Joy Grup'un 2025 yılında 730 milyon doların üzerinde, Judydoll'un ise 430 milyon doların üzerinde küresel perakende satışı gerçekleştirdiği açıklandı. Judydoll'un Asya pazarında makyaj kategorisindeki satış hacmi liderliğini üst üste üçüncü yılında da koruduğu bilgisi paylaşıldı.
Ekonomi kategorisinden bir başka haber:
Türkiye Pazarında İlk 5 Hedefi
Afili Brands Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Özen, rekabetin hayli yoğun olduğu kozmetik pazarında 2027 hedeflerinin ardından izleyecekleri stratejiyi şu sözlerle anlattı:
"Devamında üç yıllık projeksiyonda ise yeni eklenecek mağazalar ve kanalların da etkisi ile istikrarlı şekilde pazarın üzerinde büyüme kaydederek, pazarın en değerli ilk 5 markası arasında kalıcı olarak yer edinmek."
Joy Grup Global Pazarlar ve Perakendeden Sorumlu Genel Müdürü Luke Kong, güzelliğin küreselleşirken yerel anlam kazandığını ve yaygın satış ağının markayı Türkiye'deki günlük alışveriş deneyimine taşıdığını ifade etti. Uzak Doğu markalarına ilginin süreceğini öngören Kong, markanın küresel operasyonunu aktardı:
Ekonomi kategorisinden bir başka haber:
"Marka olarak dünyada 15 bin 500 satış noktasındayız. 60 ülkeye ulaştık. 6 ülkede operasyon merkezimiz var. ABD’de beş yılda ilk 10 marka arasına girdik. Her yıl 600’den fazla yeni ürün çıkarıyoruz. 20 kategorimiz var. Artık Türkiye pazarındayız. Uluslararası deneyimimizle geliştirdiğimiz ürün ve fikirleri bu pazara sunarken Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçlarından ve deneyimlerinden de öğrenmeyi hedefliyoruz."
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumla Haber Merkezi, kurumların açıklamaları ve gün içindeki gelişmeleri derleyerek okurlara aktaran haber masasıdır. Düzeltme ve bilgi talepleri için iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

