Şahin Biba BUÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, BUÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek mesleki tecrübelerini paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, mezunu olduğu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi'nde akademisyenler ve öğrencilerle bir araya geldi.
Biba, Dekan Prof. Dr. Tülin Vural Arslan ve akademisyenlerin bulunduğu ziyarette, öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Taş'ın Mimari Tasarım dersine katıldı. Mesleki deneyimlerini, belediyecilik yaklaşımını ve kentin mimari kimliğine dair görüşlerini aktaran Biba, Bursa'nın mimarlık açısından bir laboratuvar niteliği taşıdığını belirtti.
"Bursa, mimarlık için adeta bir laboratuvar gibi. Gençler, Bursa’da edindikleri deneyimlerin faydasını ilerleyen yıllarda meslek hayatlarında görecek. Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmak bir ayrıcalık. Birlikte okuduğum arkadaşlarımla bugün aynı çatı altında şehre hizmet ediyoruz."
Sürekli Gelişim ve Kent Odaklı Mimarlık
Gelişimin ve hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çeken Biba, tasarım anlayışları ile malzemelerin sürekli değiştiğini vurguladı.
Eğitim kategorisinden bir başka haber:
"Öğrenmenin yaşı yok. Hala her gün yeni bir bilgi öğreniyorum. Değişen teknoloji, malzemeler, yaşam biçimleri ve tasarım anlayışlarıyla birlikte mimarlar da sürekli kendisini yenilemeli. Eleştirilere de her zaman açık olmalısınız. Önünüz gayet aydınlık. Sadece ne yapacağınızı bilmeniz gerekiyor."
Belediyecilikte mimari planlamanın yalnızca parsel bazlı ele alınamayacağını ifade eden Biba, üretilen projelerin çevreyle kurduğu bağa işaret etti.
Eğitim kategorisinden bir başka haber:
"Sokağı düşünmek zorundasınız, caddeyi düşünmek zorundasınız, şehri düşünmek zorundasınız. Yaptığınız projeler mekândan değil, hayattan ibaret."
Öğrencilik Fotoğrafı Yeniden Canlandırıldı
Ders kapsamında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Biba, programın ardından gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Uludağ Mimarlık Topluluğu öğrencileri paylaşımları için Biba'ya teşekkür ederken, Başkan Vekili Biba'nın öğrencilik yıllarına ait bir fotoğraf karesi de günün anısına yeniden canlandırılarak kayda geçirildi.
Teknolojiye olan ilgim çok küçük yaşlarda olup ve haber konusunda; Güncel Ekonomi, Spor, Siyaset gibi vb. bir çok ilgili bölümlerde haber yazarlığı yaptım. Sizlere en uzman olduğum haber konular ile analizlerimi içeriklerimde paylaşacağım.