Millî Eğitim Bakanlığı, ortaöğretime geçişte ilk yerleştirme sonuçlarının 5 Ağustos’ta açıklanacağını ve ardından iki aşamalı nakil süreci uygulanacağını bildirdi.
Öğrenciler tercihlerini merkezi sınavla öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme kapsamındaki okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç kategori üzerinden yapabilecek.
Merkezî yerleştirmede adaylar en fazla 10 okul tercihinde bulunabilecek.
Yerel yerleştirme tercihinde ise ilk 3 okulun kayıt alanından seçilmesi şartıyla en fazla 5 okul yazılabilecek.
Yerel yerleştirme tercihi yapılmadan, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar için tercih ekranı açılmayacak.
İlk yerleştirme sonuçları 5 Ağustos’ta açıklanırken, ardından iki aşamalı nakil süreci yürütülecek.
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları ek yerleştirme işlemleri gerçekleştirecek.
Haberin Editörü: Buğra TAŞ