Ayvalık Belediyesi, öğrencilerin uygun fiyatlı ve sağlıklı gıdaya erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurduğu Öğrenci Kent Lokantaları ile 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde de hizmet sunmayı sürdürüyor.
Hizmet Noktaları ve Günlük Kapasite
Boğaziçi Otel’in altında ve Adliye arkasında konumlanan iki ayrı şube, eğitim dönemi boyunca öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.
Geçtiğimiz akademik yılda toplam 86 bin 624 tabldot yemek sunulurken, yeni dönemde günlük yaklaşık 1.700 öğrenci bu tesislerden faydalanıyor.
Menü İçeriği ve Ücret Politikası
Üç çeşit yemek ile meyveden oluşan günlük menü, öğrenciler için 50 TL gibi sembolik bir ücretle tezgahlara geliyor.
Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde ise tüm yemekler öğrencilere tamamen ücretsiz olarak ikram edildi.
Belediye Başkanının Değerlendirmeleri
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, projenin temel amacının gençlerin ve ailelerin bütçelerini desteklemek olduğunu vurguladı.
"Öğrencilerimizin sağlıklı, doyurucu ve lezzetli yemeklere ulaşabilmeleri için lokantalarımızı aynı anlayışla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizden ve velilerimizden büyük destek aldık. Bu güven bize güç verdi. Yeni dönemde de aynı heyecanla devam ediyoruz."
Başkan Mesut Ergin, ekonomik koşullara rağmen fiyat artışına gitmediklerini belirterek şu ifadeleri kaydetti:
"Her iki Öğrenci Kent Lokantamızda gençlerimiz üç çeşit yemek ve meyveye yine 50 TL ödeyecek. Yemek ücretlerine zam yapmayı düşünmedik. Çünkü öğrencilerimizin ve ailelerinin bütçelerini zorlamadan bu hizmeti sürdürebilmek bizim için önemli. Sizler Ayvalık’ın geleceğisiniz."
Yeni Dönem Planlaması
Ayvalık genelindeki iki noktada süren bu sosyal belediyecilik hizmeti, eğitim dönemi sonuna kadar aynı koşullarda öğrencilere kapılarını açık tutacak.

