Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) gerçekleştirilen son seçimlerle birlikte yönetimde önemli değişiklikler yaşandı. Yeni Başkan Vekili ile iki üyenin göreve başlaması, kurumun tarihinde ilk kez iki kadın üyenin aynı anda üst kurula dahil olmasına olanak sağladı.
RTÜK’te Yeni Yönetim ve Görev Başlangıcı
Son yapılan seçimlerin ardından Dr. Deniz Güçer Başkan Vekili olarak göreve başladı. Aynı toplantıda Orhan Özdemir ve Fatma Çeliker de Üst Kurul Üyeliğine seçilerek çalışmalarına başladı. Özdemir, kamu sektöründe uzun yıllara dayanan bir tecrübeye sahip olup, daha önce RTÜK Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş ve kurumsal gelişime katkı sağlamıştı. Çeliker ise 25 yıl önce memur olarak başladığı RTÜK’te çok sayıda idari pozisyonda bulunmuş, başarılı projelerde yer almıştı. Üyelikten önce RTÜK Kamuoyu Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı görevini sürdüren Çeliker’in, kurum içindeki bilgi ve tecrübesiyle katkı sunması bekleniyor.
Yeni üyelerin özellikle yayıncı kuruluşlarla iş birliğini güçlendirmeye ve toplumun hassasiyetlerini gözeten projeler geliştirmeye odaklanacağı belirtiliyor.
İlk Kez İki Kadın Üye Üst Kurulda
RTÜK’te gerçekleştirilen bu yönetim değişikliğiyle birlikte, kurum tarihinde ilk defa biri Başkan Vekili olmak üzere iki kadın üye aynı anda Üst Kurul’da görev alıyor. 2021 yılında RTÜK Üyeliğine seçilen Dr. Deniz Güçer, bugüne kadar kurulun tek kadın üyesiydi. Fatma Çeliker’in de üyeliğe seçilmesiyle birlikte bu sayı ikiye yükseldi ve RTÜK açısından tarihi bir ilke imza atıldı.
Başkan Daniş’ten Yenilikçi ve Katılımcı Dönem Vurgusu
RTÜK Başkanı Mehmet Daniş, yeni Başkan Vekili ve üyeleri kutlayarak, kurulda kadın temsiliyetinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daniş, RTÜK’ün denetim ve düzenleme görevlerini dinamik, katılımcı ve yenilikçi bir anlayışla sürdüreceğini belirterek, bu değişimin medya politikalarının geliştirilmesi ve yayıncılıkta etik standartların güçlendirilmesi sürecine yeni bir enerji kazandıracağını vurguladı.
Dr. Deniz Güçer ise, “Üst Kurulumuzun birikimi ve vizyonuyla, yayıncılık alanında ülkemizin örnek gösterilen kurumlarından biri olma hedefimizi daha da ileriye taşıyacağız” açıklamasında bulundu.
Kaynak: BHA
Yorumlar (0)