Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, CHP üyeliğinden ayrılıp YENİ Parti’ye geçtiğini duyurdu. Paylaşımında kararının kişisel ya da grupsal bir mesele olmadığını belirten Yüceer, esas itirazının “seçilmiş iradenin” ve parti örgütünün iradesinin yok sayılmasına olduğunu söyledi. Yüceer, bu adımı bir vazgeçiş olarak görmediğini vurgulayarak yeni süreci “mücadeleyi yaşatma” anlayışıyla ilişkilendirdi.
Yüceer, açıklamasında CHP’den ayrılma gerekçesini seçilmiş iradenin görmezden gelinmesi ve örgüt iradesinin hiçe sayılması üzerinden anlattı. “Mesele, seçilmiş iradenin yok sayılmasıdır. Yıllarca emek veren örgütümüz ve parti üyelerimizin iradesinin hiçe sayılmasıdır” diyen Yüceer, butlan anlayışına karşı olduğunu ifade etti. Yüceer ayrıca “Benim için siyaset, kişilere, makamlara ya da koltuklara değil, ilkelere, değerlere ve milletin iradesine bağlılıktır” sözleriyle kararının gerekçesini özetledi. CHP’nin kuruluşundan bugüne taşıdığı değerleri koruyacağını belirten Yüceer, “Yeni bir yola çıkıyoruz” ifadesiyle yeni sürece geçişini de paylaştı.
Yüceer, yeni süreci “Bu bir son değil, bir vazgeçiş hiç değil. Mücadeleyi yaşatma ve geleceğe taşıma kararıdır” sözleriyle değerlendirirken, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda demokrasi, hukuk, özgürlük ve millet iradesi için mücadeleye devam edeceğini kaydetti. Yeni siyasi yolculuğunda Cumhuriyet’in kuruluş ruhuna sahip çıkacağını belirten Yüceer, Tekirdağ’a hizmet etmeye devam edeceğini de vurguladı.
Paylaşımını Tekirdağ’a yönelik sorumluluk vurgusuyla tamamlayan Yüceer, “Tekirdağıma olan sevgim ve bu güzel şehre hizmet etme sorumluluğum, her zaman yolumu aydınlatacak. Mavi gözlü şehrim için çalışmaya, hemşehrilerimin yanında ve sesi olmaya devam edeceğim. Tekirdağ’ın yarınları için mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Çünkü benim sevdam da, sorumluluğum da Tekirdağ.” ifadelerini kullandı.

