Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulubey ilçesi Şeyhler Mahallesi’nde 3 kilometrelik güzergâhta sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdiğini duyurdu. Şehir içi mahalle ve grup yollarında standart yükseltme hedefi doğrultusunda yürütülen çalışma kapsamında ekiplerin sahada tamamladığı işler, bölgede yıllardır yaşanan ulaşım sıkıntısını gidermeyi amaçlıyor.
Çalışmaların Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde, 19 ilçeyi kapsayan ulaşım yatırımlarıyla birlikte planlandığı belirtildi. Buna göre Şeyhler Mahallesi’nde sıcak asfalt uygulaması, konforlu ve daha güvenli ulaşım talebine yanıt vermek üzere belirlenen hat üzerinde yapıldı.
Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte bölge halkının “tozdan ve çamurdan kurtulma” beklentisinin karşılanması hedefleniyor. Mahalle sakinleri, yolun asfaltlanmasıyla özellikle günlük ulaşımda yaşanan zorlukların geride kaldığını vurgularken, yeni altyapının ilerleyen süreçte daha iyi bir ulaşım düzeni sağlamasını beklediğini aktardı.
Vatandaşların memnuniyetinin artmasına yönelik sürecin sahada karşılık bulduğu ifade edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından daha rahat ulaşımın mahalle yaşamına yansıması bekleniyor.
Vatandaşa faydası ne olacak sorusuna ise 3 kilometrelik güzergâhta sıcak asfaltın tamamlanmasıyla; toz ve çamur kaynaklı ulaşım güçlüklerinin azalması, güvenli ve konforlu yol kullanımının başlaması ve mahalle içi günlük hareketliliğin daha sağlıklı hale gelmesinin amaçlandığı yanıtı verildi.

