Hazine ve Maliye Bakanlığı, bir gazetede yayımlanan “Sıkı para politikasına kalibrasyon hazırlığı” başlıklı habere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Ekonomim Gazetesi’nde yayımlanan “Sıkı para politikasına ‘kalibrasyon’ hazırlığı” başlıklı haberde “Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yakın reel sektör ve bankacılık kaynakları”na dayandırılan birtakım iddiaların “kulis” adı altında yer verildiği, bugün ise dezenformasyon haline dönüştüğü görüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu haberin konunun doğrudan muhataplarına sorulmadan hazırlandığı ifade edildi.
Özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın uhdesinde bulunan para politikası araçları, döviz kuru politikası ile kredi büyüme limitlerine ilişkin konuların Bakanlıkla ilişkilendirilmesinin yapıldığı; bu çerçevede ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumların doğru olmadığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine neden olabilecek şekilde Bakanlık veya ilgili kurumlarca doğrulanmamış bu tür haberlere itibar edilmemesinin önem taşıdığı vurgulandı.

