UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçı öncesinde Lyon’un ev sahipliğinde yapılan karşılaşma öncesi gergin anlar yaşandı; Fenerbahçe’nin Fransız yıldızı Matteo Guendouzi, ısınmak için yeşil sahaya adım attığı anda ev sahibi tribünlerin hedefi oldu.
Guendouzi’ye, daha önce Lyon’un en büyük rakiplerinden Olympique Marseille forması giyen orta sahanın kariyerine de atıf yapan şekilde tribünlerden küfürlü ve hakaret içerikli tezahüratlar yapıldı. Sözlü saldırıların etkisiyle stadyumdaki tansiyon kısa sürede yükselirken, Guendouzi kendisine yapılan sözlü tepkilere karşılık vermeden durmadı.
Lyon taraftarlarının protestoları ve hakaretleri üzerine sinirlenen 27 yaşındaki futbolcu tribünlere dönerek orta parmağını gösterdi. Mücadele santra yapmadan hemen önce gerçekleşen olay, uluslararası spor basınında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

