Gürcistan'da meydana gelen bir uçak kazası sonrasında arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Uçağın, Azerbaycan sınırına yakın bir bölgede düştüğü ve yetkililerin soruşturma başlattığı belirtildi.
Uçak Kazası ve İlk Bulgular
Gürcistan İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, uçak Signagi bölgesi yakınlarında, Azerbaycan sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafede düştü. Kaza sonrası detaylı bir soruşturma başlatıldı. Bakanlık, uçağın Gürcistan hava sahasına girdikten sonra radar bağlantısının kesildiğini ve herhangi bir acil durum sinyali göndermediğini de duyurdu.
Azerbaycan'dan Destek Mesajı
Azerbaycan Başbakanlığı, Başbakan Asadov'un Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve arama kurtarma operasyonlarına her türlü desteği sağlayacaklarını ilettiğini bildirdi. Kobakhidze ise Azerbaycan'a teşekkürlerini sunarak, ilgili kurumların olay yerindeki çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.
Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Bölgede arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. Olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça kamuoyu bilgilendirilmeye devam edecek.
Kaynak: BHA
Yorumlar (0)