Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2025 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Batman'da Kaçak Yapı Alarmı: Depreme Dayanıklı Şehir İçin Yıkımlar Başladı

Batman Belediyesi kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Ruhsatsız yapılar yıkılıyor, denetimler sürüyor. Sağlıklı yaşam alanları hedefleniyor.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Batman Belediyesi, şehir genelindeki kaçak yapılaşmaya karşı yürüttüğü mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. Bazı vatandaşların tepkilerine rağmen, depreme karşı dayanıksız olduğu düşünülen yapılarla ilgili somut adımlar atılmaya devam ediliyor.

Kaçak Yapılara Karşı Yıkım Çalışmaları Başladı

Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Seyitler Mahallesi 3062. Sokak ve Çamlıbel Caddesi üzerinde bulunan ruhsatsız, tek ve iki katlı yapıların yıkımına başladı. Yetkililer, alınan yıkım kararları doğrultusunda, şehirdeki tüm ruhsatsız yapıların istisnasız bir şekilde yıkılacağını belirtti.

Denetimler Aralıksız Devam Ediyor

Belediye ekipleri, denetimlerin 7/24 esasına göre sürdürüldüğünü ve mahalle mahalle, sokak sokak çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, vatandaşlardan gelen her türlü kaçak yapı ihbarının derhal değerlendirileceği vurgulandı.

Sağlıklı ve Güvenli Yaşam Alanları Hedefleniyor

Batman Belediyesi, şehirde sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturmayı hedeflediğini ve çarpık kentleşmeye, imar kirliliğine yol açan kişi veya yapılarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi. Kaçak yapılara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği bir kez daha kamuoyuna duyuruldu.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.