Çin Medyası, Video Oyunları İçin Elektronik Uyuşturucu Benzetmesi Yaptı – Tencent Hisseleri Düşüşte

Çin devletine ait bir kanal, video oyunlarına elektronik uyuşturucu benzetmesi yaptığı için Tencent gibi büyük oyun şirketlerinin hisselerinde düşüş yaşanıyor.

Çin Medyası, Video Oyunları İçin Elektronik Uyuşturucu Benzetmesi Yaptı – Tencent Hisseleri Düşüşte

Bugün Tencent NetEase Perfect World gibi büyük Çin’li oyun şirketleri bugün hisselerinde büyük bir düşüş gördüler. Bu şirketler için oldukça kötü bir gün gibi görünse de asıl kötü olan şey bu değil. Çin’li Xinhua Haber Ajansı’nın (devlet medyası) bir yayını olan Economic Information Daily‘ye bir yanıt olarak video oyunlarına bağımlılıkla ilgili sorunları daha da gündeme getirerek onları “elektronik uyuşturuculara” ve “manevi afyona” benzetti.

Tencent

Tencet ve Diğer Oyun Şirketleri Olağanüstü Hal İlan Edebilir

Tencent kuşkusuz dünyanın en büyük video oyunları şirketidir. Bazılarının bu gerçeğin farkında olduğundan bir an bile şüphe duymuyorum. Yine de tam mülkiyeti veya Sumo Digital Stunlock Studios Klei Entertainment Funcom Epic Games ve daha pek çok şirketin parçalarını satın aldıklarına dair haberler gelene kadar çok az insan Tencent’i biliyordu. Ancak şirketin oyun dünyasındaki yeri yadsınamaz derecede üst bir seviyede.

Tencent’in Activision Blizzard Ubisoft Paradox Interactive Riot Games Frontier Developments Funcom Discord ve daha fazlasında tam veya kısmi mülkiyete sahip olduğunu unutmamakta fayda var burada gerçekten çok büyük paralardan bahsediyoruz. Açıkçası Çin hükümetinin tam olarak ne yaptığını anlamaya çalışmak oldukça güç. Sonuçta elinizde oyun Dünyasının en büyük şirketi var ve siz bu şekilde onu bitirmek mi istiyorsunuz? Bu gerçekten garip bir hareket.

Çin’deki son haberler Pekin’in hala teknoloji ve video oyunları sektörüne sahip olduğunu ve alternatif vaatlerine rağmen düzenlemenin her zaman yakın olduğunu gösteriyor. Bu bu şirketlerin kârlılığını büyük ölçüde etkileyebilir ve uluslararası genişleme nedeniyle yalnızca en büyüklerinin nispeten yalıtılmış olmasıyla birlikte ciddi sorunlara neden olabilir.

Ancak Çin dışındaki şirketlerin finansal açıdan ilgilenmeleri gerektiğini belirtmeliyim. Diğer kısıtlamalar ve düzenlemeler yayınlanmasına izin verilen sınırlı sayıda video oyununu daha da kısıtlayabilir – bu oyunların çoğu ortak sahiplerinden Tencent NetEase ve diğerlerinden yayınlamayı güvence altına alır. Çin zaten 18 yaşın altındakiler için bir zaman sınırı hafta içi günde en fazla 90 dakika Cumartesi veya Pazar günü 3 saat ve bu oyuncuların oyun içinde ne kadar harcayabilecekleri konusunda yaşa göre değişen bir sınır oluşturuyor.

Çin Devletinin Amacını Anlamak

Tarih hakkında fazla bir şey bilmiyorsanız The Opium savaşları hakkında okumak için iyi bir zaman olacaktır. Çin devlet medyasının kullandığı çizgi ve bunun yüz milyonlarca insanda yaratacağı algı düşünüldüğünde bu oldukça yerinde. Tarihin bu uzun korkunç sayfasını küçülterek Afyon Savaşları Britanya İmparatorluğu’nun (ve ikinci savaşta Fransa’nın) bütün bir nüfusu afyon ithal edip bağımlı hale getirmek için savaştığı iki dönemdi.

Electronic Information Daily’nin makalesinde (SCMP ve FT tarafından bildirildiği üzere) internet bağımlılığına ilişkin büyük bir şikayetin yanı sıra video oyunlarının “yüz milyarlarca değerindeki manevi afyon” olduğu ve hiçbir endüstrinin “dünyada gelişemeyeceği” ifadeleri vardı. bir nesli yok eden bir yol”. Diğer endişeler Jack Thompson’ın sızlanmalarını ve medyadan gelen diğer endişeleri veya eleştirileri çokça duyan batıdaki insanlara muhtemelen eski haberler olarak gelecek. Bu endişeler oyunlardaki aşırı hoşgörüyü miyopluk ve düşük akademik performans için suçluyor.

Bu düzenleyici kurumlarındiği şirketlere özellikle video oyunları pazarı şaşırtıcı bir şekilde 431 milyar dolar değerinde olan bir ülkedeki şirketlere sert bir hatırlatma olarak geliyor (araştırma firması Niko Partners‘a göre).

Exit mobile version