Bilinen Evrenin İnteraktif Haritası Yapıldı: İşte Map of Universe

Uzun yıllardır evrenle ilgili toplanan bilgiler, John Hopkins Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından tek bir harita haline getirildi.

evren map of universe

Uzun yıllardır evrenle ilgili toplanan bilgiler John Hopkins Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından tek bir harita haline getirildi. Map of Universe ismi verilen proje kapsamında bilinen evrenin interaktif haritası oluşturuldu.

Geçmişten günümüze kadar evrenle ilgili toplanan veriler tek bir harita haline getirildi. John Hopkins Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarınca yapılan haritada 200 bin galaksi yer alıyor. Evrendeki toplam galaksi sayının ise 100 milyardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Haritada yer alan noktaların her biri bir galaksiyi temsil ediyor. Dünyanın da içerisinde yer aldığı Samanyolu Galaksisi de güneş ile birlikte bu haritada yer alıyor.

Evrendeki galaksi sayısının milyarlarla ifade edilecek sayıda olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla oluşturulan devasa haritanın aslında evrenin çok küçük bir bölümünü gösterdiği belirtiliyor.

Geometrik diyafram şeklinde hazırlanan interaktif haritanın en altında Siz Buradasınız şeklinde bir ifade çıkıyor. O ifade Samanyolu Galaksisini gösteriyor. Evrenin büyümeye devam ettiğinden hareketle yukarı bölümlerde genişlediği dikkate alınıyor.

20 Yıllık Evren Verileri Kullanıldı

Haritaya toplamda 200 binden fazla galaksi yerleştirilmiş durumda. Bu galaksiler rasgele değil görelilik ilkesine göre yerleştirildikleri biliniyor. Komşu galaksiler dikkate alınarak bu yerleştirme yapılmış.

Araştırma John Hopkins Üniversitesinde görev yapan bilim insanı profesör Brice Menard liderliğindeki bilim insanları tarafından hazırlandı. Slogan Dijital Gökyüzü Araştırması adıyla bilinen bir yöntem 20 yıllık verilerin kullanılmasıyla bu haritanın oluşmasını sağladı.

Exit mobile version