İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Yalvaç ilçesine bağlı Aşağı Kaşıkara, Yukarı Kaşıkara ve Taşevi köylerinde kayısı hasadının sürdüğü bahçeleri ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi ve hasat çalışmalarını yerinde inceledi.
Yalvaç’ta bu sezon toplam 17 bin 500 dekarlık kayısı bahçesinde yaklaşık 30 bin ton ürün rekoltesi bekleniyor. Hasadın Haziran ayında başlayıp Temmuz ayı sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor.
Isparta genelinde kayısı üretim alanı 33 bin 791 dekarlık büyüklükte bulunurken, üretim sıralamasında 8. sırada yer alıyor. Yıllık 388 milyon TL tarımsal üretim değeriyle kent ekonomisine stratejik katkı sağladığı belirtiliyor.
Mehmet Tuğrul, üreticilere bereketli ve kazançlı bir hasat sezonu temennisinde bulunarak emeklerinin karşılığını alacakları bir dönem geçirilmesini diledi. Hasat döneminin sorunsuz tamamlanması için Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin sahadaki çalışmalarını sürdürdüğü ifade ediliyor.
Haberin Editörü: Okan AVŞAR