TİMBİR yazısında Ekrem Örsoğlu: Dr. Süleyman Basa’ya güven vurgusu

Birlik Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Örsoğlu, TİMBİR sürecinde Dr. Süleyman Basa’nın güven ve dayanışma temasını öne çıkaran mesajlarını aktardı.

Birlik Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Örsoğlu’nun yazısında Dr. Süleyman Basa’ya ve Türkiye’nin internet medyası alanındaki kurumsallaşma sürecine dair değerlendirmeler öne çıktı; yazı boyunca Basa’nın TİMBİR ve Birlik Haber Ajansı bünyesinde “güven” ve “dayanışma” temalarıyla anıldığı görüldü.

Örsoğlu, Türkiye İnternet Medya Birliği’ni (TİMBİR) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kurulan internet medyasının ilk ve tek meslek birliği olarak tanımladı; Birlik Haber Ajansı’nı da bu yapının tamamlayıcı gücü şeklinde konumlandırdı. Yazıda, Türkiye’nin dört bir yanındaki internet gazeteleri, yerel medya kuruluşları ve yüzlerce gazetecinin aynı çatı altında buluşturulmasına işaret edildi.

Yazıda Dr. Süleyman Basa’nın farkına dikkat çekilirken, makamların değil görevlerin büyüttüğü bir yönetim anlayışı öne çıkarıldı. Örsoğlu; Basa’nın jeoloji alanındaki bilgi ve birikimini, sivil toplum alanında yıllardır emek vermesini ve Ankara Kent Konseyi’ndeki çalışmalarını, Karadeniz sivil toplum kuruluşlarındaki öncü görevlerini, üstlendiği sorumluluklarla birlikte aktardı. Örsoğlu, yönetmenin yalnızca talimat vermek değil; birlikte üretmek, birlikte yürümek ve birlikte başarmak olduğunu vurguladı.

Örsoğlu, “Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda delegelerin yeniden Dr. Süleyman Basa’ya güven oyu vermesi” ifadesine dikkat çekerken; yazı boyunca güvenin seçim günüyle değil, yıllara yayılan emek, tutulan sözler ve kurulan gönül köprüleriyle inşa edildiği anlatıldı. Örsoğlu ayrıca, yazdıklarını yalnızca mesleki açıdan değil; Basa’yı Abisi, dostu ve Kardeş olarak gördüğünü belirterek kaleme aldığını aktardı. Metinde, yeni dönemde görev üstlenen tüm yönetim kuruluna ve TİMBİR ailesine yönelik kutlama mesajı yer aldı; Basa’nın adının Türk internet medyasının kurumsallaşma sürecinde saygıyla anılacağına dair ifadelerle yazı tamamlandı.

Haberin Editörü: Buğra TAŞ

Gündem Haberleri