Son bir ayda 45 operasyonda 5 milyar 388 milyon TL işlem hacmi tespit edildi

Son bir ayda 45 operasyonda şüphelilerin banka hesaplarında 5 milyar 388 milyon TL işlem hacmi saptandı, suçla mücadele kararlılıkla sürüyor.

ANKARA - Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yürütülen soruşturmalar kapsamında şüphelilere ait banka hesaplarında toplam 5 milyar 388 milyon TL tutarında işlem hacminin tespit edildiği belirtildi. Bu rakam, soruşturmanın büyüklüğünü ve dolandırıcılık faaliyetlerinin boyutunu ortaya koyuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından son bir ay içinde aynı suçlara yönelik olarak toplam 45 ayrı operasyon düzenlendiği bildirildi. Bu operasyonlarla suç örgütlerine karşı önemli adımlar atıldığı vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, dolandırıcılık yoluyla haksız kazanç sağlamaya çalışan suç örgütleri ile suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasına yönelik faaliyet gösteren yapılara karşı mücadelenin kararlılıkla devam ettiği ifade edildi. Bakanlık, bu suçlarla etkin mücadele edilmesinin önemine dikkat çekti.

Ayrıca operasyonların başarıyla yürütülmesinde görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıkları, il emniyet müdürlükleri ve tüm emniyet personeline teşekkür edilerek, suçla mücadelenin ilgili kurumların koordinasyonu çerçevesinde sürdürüleceği kaydedildi.

Haberin Editörü: Buğra TAŞ

Gündem Haberleri