Malatya’da konteyner kentlerin tahliyesi 30 Haziran 2026’da sona erecek

Malatya’da konteyner kentlerin tahliye süreci Vali Seddar Yavuz’un öncülüğünde 30 Haziran 2026 tarihinde tamamlanacak.

Malatya’da konteyner kentlerin tahliye süreci 30 Haziran 2026 tarihinde sona erecek. Bu kapsamda, Malatya Valisi Seddar Yavuz liderliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, konteyner kentlerin tahliye işlemlerinin güncel durumu ve yapılacak adımlar detaylı şekilde görüşüldü. Vali Yavuz, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasıyla tahliye sürecinin en sağlıklı biçimde tamamlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

Yavuz, şehrin yeniden yapılandırma sürecinde gelinen aşamanın daha ileri taşınması ve vatandaşların kalıcı ile güvenli yaşam alanlarına ulaşmasının hızlandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Daha önce kamuoyuna duyurulan bilgilere göre, konteyner kentlerin boşaltılması için son tarih 30 Haziran 2026 olarak belirlendi. Bu kapsamda, hak sahipleri ve geçici barınma merkezlerinde kalan vatandaşlara yapılan tebligatlarla, belirtilen tarihten sonra ek süre verilmeyeceği kesin şekilde bildirildi.

Süreç tamamlandığında, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların kalıcı konutlara taşınması hedefleniyor. Böylece Malatya’daki yeniden yapılanma hız kazanacak ve vatandaşlar daha güvenli yaşam koşullarına kavuşacak.

Haberin Editörü: Buğra TAŞ

Gündem Haberleri