Kars'ta 281 Milyon TL Bütçeli Kayak Projesi Hayata Geçiyor

Kars'ta hayata geçirilen 281 milyon TL'lik kayak projesi, bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

281 milyon TL bütçe ile hayata geçirilen yeni proje, Kars'ın turizm altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. İmza töreni, Kars Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşti ve burada Kars Valisi Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fatih Tekcan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Başköylü yer aldı. Proje kapsamında, Sarıkamış Kayak Merkezi'nde kar garantili kayak imkanı sunulması hedefleniyor. Özellikle doğal kar yağışının yetersiz olduğu dönemde devreye alınacak yeni sistem sayesinde, kayak pistlerinin sürekli kullanılabilirliği sağlanacak.

Yeni Yatırımların Amacı

  • Kayak merkezindeki pistlere çok sayıda yeni kar makinesi yerleştirilecek.
  • 5 numaralı pistte eksik olan 21 direk tipi kar makinesinin montajı da yapılacak.
  • Bu yeni yatırımların bu kış sezonunda hizmet vermesi bekleniyor.

İmza töreninde söz alan Vali Ziya Polat, Sarıkamış'ın artık uluslararası bir marka haline geldiğini vurgulayarak, bölgenin eşsiz doğasıyla dikkat çektiğini belirtti. Polat, Kars'ın son yıllarda ciddi bir turizm yükselişi yaşadığını ifade ederken, geçtiğimiz yıl 600 bini aşkın turistin Kars'ı ziyaret ettiğini, hedeflerinin bu sayıyı 1 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu açıkladı.

Bölgesel Gelişmeler ve Destekler

Milletvekili Adem Çalkın da Sarıkamış Kayak Merkezi'nin bölge için büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Çalkın, kayak tesislerinin yanında ulaşım, konaklama ve turizm altyapısına yönelik uzun yıllardır süren yatırımların başarıda önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Çalkın, Kars'ın turizm potansiyelini artıran projelerin bölgeye katkı sağladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın destekleriyle Sarıkamış'taki yatırımların devam ettiğini belirtti.

Törenin sonunda, protokol üyeleri proje sözleşmesini imzaladı. Yapılan yatırımla birlikte, bölgedeki otellerin doluluk oranlarının artması, kayak sezonunun uzaması ve Kars ekonomisine önemli katkılar sağlanması bekleniyor.

 

Haberin Editörü: Emre ALADAĞ

Gündem Haberleri