İŞKUR ve BİK Protokolü Dijital Medyada Nitelikli İnsan Kaynağı İçin Önemli Adım

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Basın İlan Kanunu değişiklikleri ve İŞKUR-BİK protokolünün dijital medyayı güçlendireceğini belirtti.

ANKARA - TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 Sayılı Kanun'da yapılan değişikliklerle birlikte Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Basın İlan Kurumu (BİK) arasında imzalanan Aktif İşgücü Hizmetleri İş Birliği Protokolü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Basa, yaptığı yazılı basın açıklamasında, internet medyası alanında gerçekleşen iki önemli gelişmeye dikkat çekti ve TİMBİR olarak bu konularda değerlendirme yapmak istediklerini belirtti.

Bilindiği üzere, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, aynı gün Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 Sayılı Kanun'da yapılan değişiklikler, internet haber sitelerinin resmî ilan sistemi içindeki hukuki statüsünü güçlendiren ve dijital haberciliğin kurumsallaşmasına katkı sağlayan önemli düzenlemeler içermektedir. Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) olarak, TBMM sürecini yakından takip ettiklerini belirten Basa, bu düzenlemeleri internet haber sitelerinin yayıncılık ekosistemindeki yerinin kanuni zeminde bir kez daha güçlendirilmesi açısından önemli bir kazanım olarak gördüklerini ifade etti.

İŞKUR ve BİK Arasında İş Birliği

İnternet haberciliğinin yalnızca düzenlemelerle sınırlı kalmayıp, doğrudan desteklenen bir sektör haline gelmesi gerektiğini vurgulayan Basa, dijital medyanın nitelikli istihdam, mesleki eğitim, teknolojik dönüşüm ve ekonomik sürdürülebilirlik alanlarında somut teşvik mekanizmalarıyla desteklenmesinin artık bir tercih değil, zorunluluk olduğunu kaydetti. Bu doğrultuda atılan ilk somut adımdan birinin de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile Basın İlan Kurumu (BİK) arasında imzalanan Aktif İşgücü Hizmetleri İş Birliği Protokolü olduğunu belirtti.

Basa, bu iş birliğinin internet haberciliğinin kurumsallaşması ve medya sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi açısından son derece değerli bir adım olduğunu ifade etti. Türk İnternet Medya Birliği olarak sektöre yönelik bu yaklaşımı memnuniyetle karşıladıklarını ve yerel ile dijital medyanın güçlenmesine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını dile getirdi.

Geleceğe Yönelik Destek ve Beklentiler

İŞKUR tarafından sağlanacak eğitim, işbaşı programları ve istihdam desteklerinin, genç iletişimcilerin sektöre kazandırılmasının yanı sıra mevcut medya çalışanlarının da değişen dijital yayıncılık anlayışına uyum sağlamasına katkıda bulunacağı değerlendiriliyor. Ayrıca, bu sürecin yapay zekâ, dijital yayıncılık ve yeni medya teknolojileri gibi alanlarda da desteklenmesinin, sektörün geleceği açısından önemli kazanımlar yaratacağı belirtiliyor.

Basa, dijital medyanın gelişimini destekleyecek nitelikli istihdam, mesleki eğitim ve teknolojik dönüşüme yönelik çalışmaların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğine inandıklarını ifade etti. Son olarak, Türk İnternet Medya Birliği olarak sektörün gelişimine katkı sağlayacak her türlü yapıcı çalışmanın yanında olmaya devam edeceklerini ve yapılan düzenlemelerin internet haber siteleri, medya sektörü ve ülke için hayırlı olmasını dilediklerini belirtti.

Haberin Editörü: Emre Aladağ

Gündem Haberleri