2023 Eurovision Şarkı Yarışması’nın adresi belli oldu!

2023 Eurovision Şarkı Yarışması için ev sahipliği yapacak olan şehir resmen açıklandı. İşte detaylar...

Liverpool, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapacak

2023 Eurovision Şarkı Yarışması için heyecanlı bekleyiş başladı. Bu yıl da Türkiye’nin katılımcı olarak yer almayacağı organizasyon birçok Avrupa ülkesini bir araya getirecek. 2022 yılında yarışmanın şampiyonu Ukrayna olmuştu. Her yıl bir önceki senenin şampiyonu olan ülkede gerçekleştirilen organizasyon normal şartlarda 2023’te Ukrayna’da düzenlenmeliydi. Fakat bunun mümkün olmayacağı belirtildi. Ukrayna’nın yerine yarışmaya ev sahipliği yapacak yer bugün resmen açıklandı!

Liverpool 2023 Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacak

Ukraynalı müzik grubu Kalush Orchestra bu yıl Torino’da gerçekleştirilen yarışmada zafer elde etti. Ancak ne yazık ki Ukrayna gelecek yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nda ev sahipliği yapamayacak. Bunun sebebi ise oldukça basit. Yarışmanın yönetim ekibi ülkede halen daha devam etmekte olan savaş hali sebebiyle organizasyonun burada gerçekleşmesinin oldukça tehlike barındıracağını ifade etti. Bu nedenle ev sahipliğini yarışmada ikincilik elde eden İngiltere’ye devir etti.

Sam Ryder’ın elde ettiği ikincilik ödülü sebebiyle 2023 Eurovision Şarkı Yarışması İngiltere’de gerçekleştirilecek. Son seçim aşamasına ülkenin Birmingham Leeds Manchester Newcastle Glasgow Liverpool ve Sheffield şehirleri dahil olmuştu. Nihayet beklenen son karar açıklandı!

Açıklanan bilgilere göre 2023 Eurovision Şarkı Yarışması İngiltere’nin Londra şehrinde gerçekleştirilecek. Şehrin kapasitesi ve aynı zamanda büyük etkinliklere ev sahipliği yapma konusundaki genel deneyiminin buna elverişli olması; öte taraftan Liverpool’un zengin bir müzik tarihine ev sahipliği yapması bu kararda etkili oldu. Kültürel anlamda da bu sorumluluğu iyi taşıyacağı düşünülen Liverpool’un 13 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Eurovision finalinde yarışmacıları misafir edeceği kesinleşti. Büyük finalin Liverpool Arena’da yapılacağı da eklendi.

Exit mobile version