Küresel akıllı telefon geliri yıllık bazda sabit kalsa da, üçüncü çeyrekte çeyrekten çeyreğe %15’lik önemli bir büyüme kaydederek toplamda 100 milyar dolar gelire ulaştı. Yıllık bazda ise büyüme seviyesi aynı kaldı.
Apple Insider’a göre Apple, Huawei ve Honor gibi rakiplerden artan rekabetle karşı karşıya. Ayrıca, Çinli akıllı telefon devleri Xiaomi ve OPPO, kar marjlarını artırmak için çabalarını yoğunlaştırıyor. Bu rekabetçi ortam, Apple’ı yenilikçi ve müşteri odaklı kalmaya zorluyor.
Apple’ın başarısının aksine, Samsung üçüncü çeyrekte sevkiyatlarında %8’lik bir azalma ve yıllık gelirde %4’lük bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, Fold 5 cihazının başarısı ve S23’ün devam eden ivmesine atfedilen ortalama satış fiyatındaki %4’lük artışla kısmen telafi edildi.
Bu arada, Çinli güçlü marka Xiaomi, Q3 sırasında hem sevkiyatlar hem de yıllık gelirde büyüme yaşayan tek ilk beş akıllı telefon markası olarak ortaya çıktı. Bu başlıca, Çin ve Hindistan’da ilgi gören fiyatı uygun orta menzilli ürünlerinin promosyonları sayesinde oldu.
Piyasadaki Çin Etkisi
Ancak Çin akıllı telefon pazarı çeyrek boyunca yaklaşık %3’lük bir düşüş yaşadı. Apple’ın Çin’deki gelirleri de %2,5 düştü.
Buna rağmen analistler, Huawei’nin 5G cihazlarından artan rekabet ve sınırlı iPhone 15 stoku göz önüne alındığında, Cupertino firması için bu durumu olumlu bir işaret olarak görüyorlar.
iPhone 15’in Tam Etkisi
Counterpoint Araştırma’ya göre iPhone 15’in gerçek etkisi, tatil alışveriş sezonundan ve biriken talepten yararlanarak mevcut çeyrekte daha iyi yansıtılacak.
iPhone 15 serisi daha güçlü bir performans sergilemeye hazırken, Apple, yenilik yapmayı sürdürerek sürekli değişen tüketici taleplerini karşılamak için global akıllı telefon endüstrisinde etkili bir oyuncu olmaya devam ediyor.

Apple’ın iPhone’lar söz konusu olduğunda yüksek geliri, kullanıcıların başka bir modele geçmeden önce akıllı telefonlarını daha uzun süre tuttuklarını gösterebilir. Bu aslında Android karşılıklarından daha uzun süre, Tech Times’a göre.
Diğer yandan, Apple’ın batarya konusunda İngiltere’de 2 milyar dolara kadar zararla karşı karşıya olduğu bildiriliyor. “Batterygate” olarak adlandırılan skandal ABD’de çözüldü. 34 eyalet bu bariz sorunu incelemeyi kabul etti.
İngiltere’de bekleyen 2 milyar dolarla teknoloji devi, bu davada etkilenen tüm müşterilere ödeme yapacak. İddialar, Apple’ın iPhone’larını kasıtlı olarak yavaşlatma taktikleri etrafında dönüyor.
Apple hakkında daha fazla haber veya güncelleme için buraya tıklayın. Tech Times’ın bültenine abone olmayı unutmayın, böylece günün önemli bilgilerini kaçırmazsınız.
Yorumla.Net’i takip ediniz.
Sizleri seviyoruz.
En Son 4 Kasım 2023 00:05 tarihinde Emrah Aladağ Yazarı Tarafından Güncellendi.