Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2025 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Uluslararası Adalet Kongresi: Türkiye'den Küresel İnfaza Vizyon

Adalet Bakanlığı'nın ev sahipliğinde uluslararası kongre düzenleniyor. Denetimli serbestlik ve infaz sistemleri ele alınacak, uzmanlar katılacak.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

ANKARA - BHA - NAZLI ÖNGÖREN Adalet Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan ve çok sayıda yerli ve yabancı uzmanı bir araya getirecek önemli bir kongreye hazırlanılıyor.

Adalet Alanında Kapsamlı Buluşma: Uluslararası Kongre

Adalet Bakanlığı tarafından desteklenen kongre, bakan yardımcıları, yüksek yargı temsilcileri, akademisyenler ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım gibi önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşecek. Ayrıca, ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik birimlerinden yöneticiler ile farklı ülkelerden uzman temsilciler de kongrede yer alacak.

Kongre, Türkiye'de adalet alanında gerçekleştirilen en geniş kapsamlı bilimsel etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. 9 farklı ülkeden 34 yabancı uzman, 159 Türk akademisyen, 201 bilimsel katkı ve 183 bildiri ile zenginleşen program, 7 panel, 5 atölye ve 5 poster sunumu aracılığıyla üç gün boyunca yoğun bir akademik tartışma ortamı sunacak.

3102025093624Whatsapp Image 2025 10 03 At 09.35.06

Denetimli Serbestlikte Gelecek Vizyonu

Kongreye, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Portekiz, İtalya, Romanya, Hollanda, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Gürcistan gibi ülkelerden gelen uzmanlar, denetimli serbestlik sistemlerindeki en son gelişmeleri değerlendirecekler.

Kongrenin, sadece geçmiş 20 yılın birikimini değerlendirmekle kalmayıp, gelecekteki döneme de ışık tutacak uluslararası bir vizyon platformu olacağı vurgulanıyor. Bu organizasyon sayesinde Türkiye'nin, denetimli serbestlik alanında bölgesel bir merkez olma hedefine doğru önemli bir adım attığı belirtiliyor.

Basın Daveti ve Kongre Detayları

Bu etkinlikte yapılacak değerlendirmelerin, yalnızca Türkiye'nin adalet politikalarına değil, aynı zamanda küresel infaz sistemlerine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine verdiği önemi vurgulayarak, tüm basın mensuplarını 1–3 Aralık 2025 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan kongreyi takip etmeye davet ediyor. Bakanlık, Türkiye'nin adalet vizyonunu yansıtacak bu önemli etkinlikte basın temsilcilerini ağırlamaktan memnuniyet duyacağını ifade ediyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.