Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2026 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Türkiye Bursları Rekoru: 171 Ülkeden Yoğun Başvuru İlgisi

Türkiye Bursları'na rekor başvuru! YTB Başkanı Hadi Turus, 171 ülkeden yoğun ilgi olduğunu açıkladı. Burslar, uluslararası eğitim markası oldu.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

YTB Başkanı Hadi Turus, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye Bursları'na gösterilen yoğun ilgiyi vurgulayarak, 171 ülkeden rekor sayıda başvuru aldıklarını belirtti. Bu durum, bursların uluslararası alanda ne kadar önemli bir eğitim markası haline geldiğinin kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Türkiye Bursları: Küresel İlgi Odağı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından yürütülen Türkiye Bursları programı, dünya genelindeki yetenekli öğrencilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Başkan Hadi Turus, bu başarının, Türkiye'nin eğitim alanındaki vizyonunun bir sonucu olduğunu ifade etti.

Eğitimde Sınırları Aşan Yaklaşım

YTB Başkanı Hadi Turus, eğitimin sadece kampüslerle sınırlı olmadığını vurgulayarak, "2025 yılında ülkemize gelen her öğrencinin, sadece bir diploma değil, aynı zamanda köklü bir medeniyetin birikiminden ve insanlığa dair söyleyecek sözümüzden ilham almaya geldiğini gördük" dedi. Bu doğrultuda, akademiler, bilim kongreleri ve kültür-sanat etkinlikleriyle öğrencilere çok yönlü bir öğrenme ortamı sunulduğunu belirtti.

Geleceğe Yön Veren Gençler

Türkiye'nin ilim ve irfan atmosferinde yetişen gençlerin, gelecekte barışın, adaletin ve hakkaniyetin savunucuları olacağına inandığını belirten Turus, 2026 yılında da insanlığın ortak hikayesini bu topraklarda yazmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: BHA

Senin de fikrin var mı?

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.