CANLI Canlı Gelişmeler
Netanyahu'ya Af İsteği İsyanı: Yolsuzluk Davaları Gölgesinde Protesto
DÜNYA-BHA İsrail'de siyasi arenada gerginlik tırmanıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarıyla ilgili davalardan affedilme talebi, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'a sunulmasıyla birlikte protestolara yol açtı.

Netanyahu'nun Yargılanması Talebiyle Protestolar
Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre, yüzlerce kişi Batı Kudüs'te hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık konutları önünde toplanarak Netanyahu'nun af talebine karşı gösteri düzenledi. Göstericiler, Netanyahu hakkında devam eden yargı sürecinin kesintiye uğramamasını ve yolsuzluk davalarının tüm boyutlarıyla sürdürülmesini talep etti.
Protestocular, ayrıca eski ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz aylarda Herzog'a gönderdiği ve Netanyahu'nun affedilmesini istediği çağrıya da sloganlarla tepki gösterdi.
Eylemciler, "Suçlular adalete teslim edilmeli" vurgusu yaparak, özellikle 7 Ekim'deki saldırılarla ilgili bağımsız bir soruşturma komisyonunun kurulması yönünde çağrıda bulundu.
Af Talebi İsrail Siyasetinde Ayrışmaya Neden Oldu
Netanyahu'nun geçmişte yaptığı "affı kabul etmeyeceğim" açıklamalarına rağmen, geçen hafta Herzog'a başvurması, İsrail'de önemli tartışmaları tetikledi. Bu karar, koalisyon ortakları tarafından destek görürken, muhalefet partileri olası bir affın ancak Netanyahu'nun suçlamaları kabul edip siyasetten çekilmesi durumunda mümkün olabileceğini belirtiyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Netanyahu'nun yolsuzluk davaları nedeniyle zor bir dönemden geçtiği sırada Herzog'a yazdığı mektupta İsrail Başbakanı'nın affedilmesini talep etmesi, İsrail kamuoyunda dış müdahale eleştirilerine yol açmıştı.
Yorumlar (0)