Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2025 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Kamu'da Şiddete Dur De! ALKON'dan Kadın Çalışanlara Koruma Çağrısı

ALKON'dan kadın kamu çalışanlarına destek! Şiddete karşı koruma, mobbinge son, fırsat eşitliği ve dijital platform talebi.

Yayınlanma
Güncelleme
3 Dk Okuma Süresi

ANKARA-BHA - AL-KON Genel Başkanı Uzm. Dr. Adil Kurban, kadının Türk kültüründeki saygın yerini vurgulayarak, günümüzde kadın kamu çalışanlarının karşılaştığı çeşitli şiddet türlerine dikkat çekti. Fiziksel saldırıların yanı sıra mobbing ve kariyer eşitsizliği gibi sorunlar da kadınların çalışma hayatını olumsuz etkiliyor.

AL-KON'dan Kadın Kamu Çalışanları İçin Acil Talepler

AL-KON, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yayımladığı manifestoda, kadın kamu çalışanlarının korunması adına bir dizi somut talepte bulundu. Bu talepler, kadınların iş hayatında karşılaştığı zorlukları aşmayı hedefliyor.

Konfederasyonun öncelikli talepleri arasında, kadın kamu çalışanlarına yönelik psikolojik şiddet ve mobbinge karşı özel koruma düzenlemeleri yer alıyor. Ayrıca, sağlıkta şiddetin kadına yönelik şiddetin bir biçimi olarak tanımlanması ve şiddet mağduru kadın memurlar için devlet destekli hukuki ve mesleki rehabilitasyon süreçlerinin başlatılması da talep ediliyor.

Çalışma alanlarında kadınlar için güvenli alanların oluşturulması ve liyakat esaslı fırsat eşitliğinin sağlanması da AL-KON'un üzerinde durduğu önemli hususlar arasında. Konfederasyon, bu çalışmaların sadece toplumsal adalet için değil, aynı zamanda kamu kurumlarında etkin ve başarılı bir yönetim için de elzem olduğunu vurguluyor.

"Susmadık, Susmayacağız" Sosyal Medya Kampanyası Başlatıldı

AL-KON, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla "Susmadık, Susmayacağız" sloganıyla bir sosyal medya kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, doktor, öğretmen, hemşire gibi farklı meslek gruplarından kadın kamu çalışanlarının katıldığı video röportajlar yayınlanacak.

AL-KON'dan kadına yönelik şiddete karşı “adalet ve liyakat” vurgusu

Röportajlarda, katılımcılar şiddetin sadece fiziksel olmadığını, mobbing ve psikolojik baskının da birer şiddet biçimi olduğunu vurgulayarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

2026'da Dijital Platform Kurulacak

Konfederasyon, 2026 yılı içinde kadın kamu çalışanlarının şiddet ihbarlarını yapabileceği, hukuki danışmanlık alabileceği ve reform taleplerini iletebileceği dijital bir platform kurmayı hedefliyor. Bu platform sayesinde kadın çalışanların ihtiyaçları tek bir merkezden takip edilerek desteklenecek.

AL-KON, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadelenin sadece bir insan hakları meselesi olmadığını, aynı zamanda adaletli ve liyakatli bir kamu yönetiminin de gereği olduğunu bir kez daha vurguladı.

İlgili Konular:

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.